- Advertisement -
Sastojci za Tursku krem čorbu od sočiva:
- 1 veća glavica crnog luka,
- 2 šargarepe,
- 1 koren peršuna,
- 2-3 čena belog luka,
- 1-2 krompira,
- 2 šolje (4dl) crvenog sočiva,
- 1-2 kašike paradajz pirea,
- po 1 kašičica soli i mešavine suvog začina,
- mleveni biber po ukusu,
- 1 kesica čaja od nane/mente,
- 3-4 kašike ulja.
Turska krem čorba se priprema na sledeći način:
- Na zagrejanom ulju propržite na kockice iseckan crni luk, pa dodajte seckanu šargarepu, te nakon nekoliko minuta i komadiće belog luka.
- Dodajte paradajz pire, pa sipajte i dobro oprano crveno sočivo, nalijte vodom i dodajte kockice oljuštenog krompira.
- Kad voda proključa ubacite i kesicu čaja od nane, te kuvajte dok povrće ne omekša.
- Izmiksajte smesu štapnim mikserom, začinite i poslužite.Uživajte u okrepljujućem ukusu turske krem čorbe od sočiva!
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Turska krem čorba od sočiva
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -