Turska krem čorba od sočiva

1116
- Advertisement -

Turska krem čorba od sočiva

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za Tursku krem čorbu od sočiva:

  • 1 veća glavica crnog luka,
  • 2 šargarepe,
  • 1 koren peršuna,
  • 2-3 čena belog luka,
  • 1-2 krompira,
  • 2 šolje (4dl) crvenog sočiva,
  • 1-2 kašike paradajz pirea,
  • po 1 kašičica soli i mešavine suvog začina,
  • mleveni biber po ukusu,
  • 1 kesica čaja od nane/mente,
  • 3-4 kašike ulja.

Turska krem čorba se priprema na sledeći način:

  1. Na zagrejanom ulju propržite na kockice iseckan crni luk, pa dodajte seckanu šargarepu, te nakon nekoliko minuta i komadiće belog luka.
  2. Dodajte paradajz pire, pa sipajte i dobro oprano crveno sočivo, nalijte vodom i dodajte kockice oljuštenog krompira.
  3. Kad voda proključa ubacite i kesicu čaja od nane, te kuvajte dok povrće ne omekša.
  4. Izmiksajte smesu štapnim mikserom, začinite i poslužite.Uživajte u okrepljujućem ukusu turske krem čorbe od sočiva!
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Turska krem čorba od sočiva
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -