Posne kuglice od sočiva i paradajz umak

504
- Advertisement -

Posne kuglice od sočiva i paradajz umak

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne kuglice od sočiva i paradajz umak:

  • 1 šolja suvih crvenih sočiva,
  • 2 šolje vode,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 1 šolja prezli (ili brašna po potrebi),
  • 1 kašičica mlevene paprike,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za prženje.

Umak:

  • 2 šolje pasiranog paradajza (ili paradajz sosa),
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašičica suvog bosiljka,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za dinstanje.

Posne kuglice od sočiva i paradajz umak se pripremaju na sledeći način:

  1. Operite sočivo pod hladnom vodom.
  2. Stavite sočivo u šerpu sa vodom i kuvajte dok ne omekša (otprilike 15-20 minuta). Procedite.
  3. U tiganju, propržite crni luk i beli luk na malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
  4. Dodajte rendanu šargarepu i propržite je nekoliko minuta.
  5. U blenderu ili procesoru za hranu, sameljite kuvano sočivo zajedno sa proprženim povrćem. Dodajte prezle, mlevenu papriku, origano, so i biber prema ukusu. Smesu dobro promešajte.
  6. Oblikujte smesu u male kuglice.
  7. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite kuglice dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana.

Umak:

  1. U tiganju, propržite crni luk i beli luk na malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
  2. Dodajte pasirani paradajz, bosiljak, origano, so i biber po ukusu. Kuvajte na srednje niskoj vatri dok se umak ne zgusne.
  3. Kada su kuglice gotove, poslužite ih prelivene toplim paradajz umakom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne kuglice od sočiva i paradajz umak
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -