Naslovna Sastojci đumbir

Sastojak: đumbir

Posna salata od maslačka

Salata od maslačka

Sastojci za salatu od maslačka: 1/2 kg listova maslačka, 2 jabuke, crveni luk, 1/2 šoljice tahinija, 1 šoljica (za kafu) sveže isceđenog soka od pomorandže, 1 kašika narendanog đumbira, 1/2 kašičice cimeta, 1/2 kašičice karija, malo maslinovog ulja, so.
dzem-od-suvog-voca-sa-djumbirom

Džem od suvog voća sa đumbirom

Sastojci za džem od suvog voća sa đumbirom: 200 g urmi, 250 g suvih šljiva, 250 g suvih kajsija, 250 g suvih smokava, 125 g šećera, 3 kašike đumbira, 1, 2 l vode.
cedjeni sok od cvekle celera spanaca jabuke djumbira rotkvice limuna recept

Ceđeni sok od cvekle, celera, spanaća i jabuke

Sastojci za ceđeni sok od cvekle, celera, spanaća i jabuke: 1 velika cvekla, 2-3 sveže šargarepe, 4-5 štapova celera, 1 šaka svežeg spanaća, 1 jabuka, 1 sveži krastavac, 2 rotkvice, 1 koren svežeg đumbira (veličine 1 cm), 1 limun.
cedjeni sok od sargarepe jabuke i djumbira recept

Ceđeni sok od šargarepe, jabuke i đumbira

Sastojci za ceđeni sok od šargarepe, jabuke i đumbira: 5 šargarepa, 1 jabuka, kockica đumbira, 1 kašika meda.
sok od djumbira i limuna recept

Sok od đumbira i limuna

Sastojci za sok od đumbira i limuna: 150 g očišćenog đumbira, 1,5 kg limuna, listići nane (po želji), 2 l vode, 1 kg šećera.
sok za imunitet od celera i djumbira recept

Sok za imunitet od celera i đumbira

Sastojci za sok za imunitet od celera i djumbira: 4 jabuke, 2 srednje šargarepe, 1 stabljika celera, 1/2 manje cvekle, 1 kockica đumbira 1 kašika meda.
testenina sa morskim plodovima

Posna testenina sa morskim plodovima

Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima: 1 praziluk, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 1 dl ulja, 1 pakovanje zamrznutih morskih plodova, 300 g šampinjona, 100 g crnih maslina, 1 kašičica čili papričice (u prahu), pola kašičice aleve paprike, kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu), biber, so, vegeta, 1-2 kašičice šećera, belo vino 2.5 dl, 1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora), 100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
zapecena boranija

Posna zapečena boranija

Sastojci za posnu zapečenu boraniju: 1 kg žute ili zelene boranije, 2 glavice crnog luka, 3 kom. šargarepe, 1 kom. peršuna (koren), 1 manji celer, 3-4 kom. paradajza, veza peršunovog lista, 4-5 češnjeva belog luka, so, biber, začin C, 1 kašičica djumbira u prahu, ulje 1-1,5 dcl, kašika aleve paprike.
bezglutenski kolac sa makom i bananom

Rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom

Sastojci za rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom: 2 čaše (2,5dl) finog kukuruznog brašna, 1 čaša heljdinog brašna, 1 čaša žutog šećera, 1 čaša mlevenog maka, 1 kesica vanilin šećera, 1 kesica praška za pecivo, ½ čaše ulja, 3 čaše kisele vode, 1 banana, 1 kašičica mlevenog đumbira, 1 kašičica mlevenog cimeta.
osvezavajuca posna salata

Osvežavajuća posna salata

Sastojci za osvežavajuću posnu salatu: 250 g kuvane pšenice, 7,5 dl vode, 250 g rendanog celera, 1/2 kg nakiselih jabuka, pola šolje iseckane sveže nane, manja glavica sitno sečenog crnog luka. Vinegret (preliv): 2 kašike ulja, 3 kašike jabukovog sirćeta, 2 kašike soka od jabuka, kašika meda, 2 kašičice rendanog svežeg đumbira.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -