Sastojak: kakao
Posna torta sa belim vinom
Sastojci za posnu tortu sa belim vinom:
2 dl belog vina,
450 g šećera,
1,5 dl ulja,
300 g brašna,
1 prašak za pecivo,
kora od jednog limuna,
1 dl kisele vode,
kašika kakaoa,
300 g mlevenih oraha,
200 g ratluka,
200 g džema od kajsija ili šipka.
Posna šunka slatki rolat
Sastojci za posnu šunku:
430 g šećera,
280 g badema,
50 g kakaoa,
sok od limuna,
ekstrat od maline.
Posne čokoladne kuglice sa višnjama
Sastojci za posne čokoladne kuglice sa višnjama:
200 g šećera,
100 ml vode,
200 g mlevenog keksa,
200 g mlevenih oraha,
četvrt paketa margarina
pola flašice ekstrakta ruma.
Za glazuru:
100 g posne čokolade za kuvanje,
četvrt paketa margarina,
malo ulja,
tegla slatka od višanja,
malo kokosovog brašna,
kakao praha za dekoraciju.
Posna nepečena kesten torta
Sastojci za posnu nepečenu kesten tortu:
1 kg kestena,
180 g posnog margarina,
150 g badema,
50 g posne čokolade,
180 g šećera,
malo vode,
kakao prah,
listovi crne (posne ) čokolade za dekoraciju.kolade za dekoraciju
Posne kakao krofne
Sastojci za posne kakao krofne:
200 g brašna,
200 g šećera,
150 g margarina,
200 g oljuštenih badema,
kesica kakaoa,
kašika ruma.
Za fil:
150 g margarina,
150 g šećera,
kašika kakaoa.
Za glazuru:
2 štangle čokolade za kuvanje,
50 g margarina.
Posna rozen torta
Sastojci za posnu rozen tortu:
Kore:
100 g meda,
150 g šećera,
20 kašika brašna,
3 šoljice ulja,
5 šoljica kisele vode,
1 kašičica sode bikarbone.
Fil:
250 g šećera,
2 šoljice vode,
2 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
300 g mlevenih oraha.
Glazura:
200 g šećera u prahu,
2 kašike prokuvale vode,
ekstrat od malina, višnje ili jagode.
Posni rolat sa kikirikijem
Sastojci za posni rolat sa kikirikijem:
150 g kikirikija,
500 g margarina,
250 g šećera u prahu,
80 g brašna,
50 g kakaoa.
Posni rolat sa kokosom
Sastojci za posni rolat sa kokosom:
2 lista oblande
Za prvi fil:
1 dl vode,
200 g šećera,
150 g margarina,
200 g kokosovog brašna.
Za drugi fil:
2 dl vode,
200 g šećera,
150 g margarina,
300 g mlevenog keksa,
kakao (2 kašike).
Za glazuru:
100 g crne čokolade,
50 g margarina.
Posne kakao oblande
Sastojci za posne kakao oblande:
600 g šećera,
250 g margarina,
300 g keksa,
2 kašike kakaoa,
kesica vanilin šećera,
4 lista oblande.
Posni tiramisu
Sastojci za posni tiramisu:
Za testo:
2 dl ulja,
1,5 čaša od jogurta vode,
2,5 čaše brašna,
2 čaše šećera,
ravna kašičica sode bikarbone,
pola kašičice vanilin šećera.
Za krem:
paket margarina,
manje pakovanje biljne pavlake,
5-6 kašika šećera u prahu,
2 listića biljnog želatina,
kašičica kakao praha,
dve-tri kapi ruma.