Naslovna Sastojci Karfiol

Sastojak: karfiol

Posno povrće sa kikirikijem

Posno povrće sa kikirikijem

Sastojci za posno povrće sa kikirikijem: 2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, paprika, paradajz, grašak, itd.), 1/2 šolje kikirikija (može biti sveži, pečeni ili neslani, zavisno o vašem ukusu), 2 kašike sojinog sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica sveže rendanog đumbira, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašičica meda ili sirupa od agave (opciono, za dodatnu slatkost), prstohvat bibera, sveži peršun ili korijander za garnituru (opciono).
Posni pohovani karfiol

Posni pohovani karfiol

Sastojci za posni pohovani karfiol:1 manja glavica karfiola,so,150g brašna,1dl piva (ako je testo isuviše gusto dodati još piva),1 kašičica praška za pecivo,½ kašičice soli,ulje za prženje.
Posni pečeni karfiol sa pesto sosom od rukole i oraha

Posni pečeni karfiol sa pesto sosom od rukole i oraha

Sastojci za posni pečeni karfiol sa pesto sosom od rukole i oraha:2 velike glavice karfiola, prepolovljene,2 kašike maslinovog ulja,prstohvat soli,prstohvat bibera,pesto sos od rukole i oraha(za serviranje).Sastojci za dekoraciju:¼ šolje oraha, sitno seckanih,¼ šolje lešnika, sitno seckanih,¼ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog,¼ šolje grožđica,1 kašičica kore limuna,¼ kašičice mlevene crvene paprike,2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja.
Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica

Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica

Sastojci za posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica:1 glavica karfiola,400g tikvice,1/2 glavice luka,1 struk praziluka,1 struk celera,maslinovo ulje,biber,beli biber,1 kašičica estragona,4-5 čena belog luka,so, prezle.
Posne špagete bolonjeze

Posne špagete bolonjeze

Sastojci za posne špagete bolonjeze:1 glavica karfiola,2 šargarepe,150g belih šampinjona,150g braon šampinjona,1 crni luk,3 čena belog luka,200g mlevenih oraha,500ml paradajz pelata,so, biber,origano,bosiljak,1/2 kašičice meda,posne špagete ili neka druga posna testenina.
Posni pire od prosa i karfiola

Posni pire od prosa i karfiola

Sastojci za posni pire od prosa i karfiola:200g prosa,1 srednji karfiol,so, biber,maslinovo ulje,suvi peršun.
Karfiol sa susamom

Posni karfiol sa susamom

Sastojci za posni karfiol sa susamom: 1 srednji karfiol isečen na cvetove, 1/3 pirinčanog brašna, 1 kašika kukuruznog skroba, 1 kašičica ulja, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/3 - 1/4 šolje vode. Za sos: 1,5 kašike susamovog ulja, 1/4 šolje soja sosa, 1 kašika vinskog sirćeta, 1 mleveni sveži đumbir, 4-5 čena mlevenog belog luka, 2-3 kašike meda, 1 kašika kukuruznog skroba, 1/4 šolje vode.
Zapečeni i začinjeni karfiol

Zapečeni i začinjeni karfiol

Sastojci za zapečeni i začinjeni karfiol: 1 glavica karfiola, 1dl ulja, 1 čajna kašika kurkume, 1 čajna kašika soli, 1 čajna kašika vegete, 1 kašičica bibera, 1 čajna kašika dimljene slatke crvene paprike, 4 čena belog luka (propasiranog, sitno rendanog ili sitno iseckanog), 1 kašičica mlevenog kima, 1 kašičica čilija (po želji).
turšija recept

Turšija

Sastojci za turšiju: 4 kg povrća (kupus, kornišoni, šargarepa, karfiol, zeleni paradajz, žute paprike), 3 l vode, 7, 5 dl sirćeta od belog vina ili alkoholnog, 120 g soli, 150 g šećera, 1/2 kesice vinobrana, 3-4 lista lovora, 1 ren, biber u zrnu.
Posna čorba od karfiola sa grizom na vodi recept

Najbolja posna jela na vodi

Pogledajte najbolja posna jela na vodi po našem izboru. Ovi posni recepti na vodi su za pripremu posnih jela na vodi od posnih supa i čorbi, preko posnih glavnih jela na vodi do posnih deserata na vodi.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -