Posni pečeni karfiol sa pesto sosom od rukole i oraha

910
- Advertisement -

Posni pečeni karfiol sa pesto sosom od rukole i oraha

Advertisements

Sastojci za posni pečeni karfiol sa pesto sosom od rukole i oraha:

  • 2 velike glavice karfiola, prepolovljene,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • prstohvat soli,
  • prstohvat bibera,
  • pesto sos od rukole i oraha(za serviranje).

Sastojci za dekoraciju:

  • ¼ šolje oraha, sitno seckanih,
  • ¼ šolje lešnika, sitno seckanih,
  • ¼ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog,
  • ¼ šolje grožđica,
  • 1 kašičica kore limuna,
  • ¼ kašičice mlevene crvene paprike,
  • 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Posni pečeni karfiol sa pesto sosom od rukole i oraha se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180° C, te obložite tepsiju papirom za pečenje.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi, te poslažite polovine glavica karfiola.
  3. Pecite ih 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumene.
  4. Stavite polovine karfiola u tepsiju, dodajte so, biber, te ih pecite u rerni oko 25 minuta.
  5. Pomešajte sve sastojke za dekoraciju u manjoj posudi.
  6. Na tanjir sipajte pesto sos, te dodajte karfiol i pospite ga sastojcima za dekoraciju.
  7. Poslužite i uživajte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni karfiol sa pesto sosom od rukole i oraha
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -