- Advertisement -
Sastojci za posno povrće na kineski način sa soja sosom:
- 2 šargarepe,
- 1 crvena paprika,
- 1 zelena paprika,
- 1 šolja karfiola,
- 1 šolja brokolija,
- 1 šolja svežih graška (ili smrznutih, odmrznutih),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike soja sosa,
- 1 kašika smeđeg šećera,
- 1 kašika kukuruznog brašna razmućenog u 2 kašike vode,
- prstohvat soli,
- prstohvat crvene aleve paprike (opciono, za ljubitelje ljutog),
- susam (opciono, za posipanje).
Posno povrće na kineski način sa soja sosom se priprema na sledeći način:
- U velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodajte iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut.
- Dodajte šargarepu, crvenu i zelenu papriku, karfiol, brokoli i grašak u šerpi i pržite ih oko 5-7 minuta, dok povrće ne omekša.
- U maloj posudi, pomešajte soja sos, smeđi šećer, kukuruzno brašno razmućeno u vodi, sol i crvenu alevu papriku (ako koristite).
- Dodajte smesu soja sosa u tavu sa povrćem i kuvajte još 2-3 minuta, dok sos ne postane gust.
- Poslužite toplo, posuto susamom ako želite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posno povrće na kineski način sa soja sosom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -