Posno povrće na kineski način sa soja sosom

1902
- Advertisement -

Posno povrće na kineski način sa soja sosom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno povrće na kineski način sa soja sosom:

  • 2 šargarepe,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 zelena paprika,
  • 1 šolja karfiola,
  • 1 šolja brokolija,
  • 1 šolja svežih graška (ili smrznutih, odmrznutih),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike soja sosa,
  • 1 kašika smeđeg šećera,
  • 1 kašika kukuruznog brašna razmućenog u 2 kašike vode,
  • prstohvat soli,
  • prstohvat crvene aleve paprike (opciono, za ljubitelje ljutog),
  • susam (opciono, za posipanje).

Posno povrće na kineski način sa soja sosom se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut.
  3. Dodajte šargarepu, crvenu i zelenu papriku, karfiol, brokoli i grašak u šerpi i pržite ih oko 5-7 minuta, dok povrće ne omekša.
  4. U maloj posudi, pomešajte soja sos, smeđi šećer, kukuruzno brašno razmućeno u vodi, sol i crvenu alevu papriku (ako koristite).
  5. Dodajte smesu soja sosa u tavu sa povrćem i kuvajte još 2-3 minuta, dok sos ne postane gust.
  6. Poslužite toplo, posuto susamom ako želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno povrće na kineski način sa soja sosom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -