Posni karfiol sa sočivom

312
- Advertisement -

Posni karfiol sa sočivom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni karfiol sa sočivom:

  • 1 glavica karfiola,
  • 1 šolja zelenog ili smeđeg sočiva,
  • 2 šargarepe,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • sok od 1 limuna,
  • 1 kašičica kurkume,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za posipanje.

Posni karfiol sa sočivom se priprema na sledeći način:

  1. Uključite rernu da se greje na 200°C.
  2. Karfiol, šargarepe, crveni luk i beli luk stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
  3. Dodajte maslinovo ulje, kurkumu, so i biber. Dobro promešajte.
  4. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, dok karfiol ne omekša i dobije zlatno smeđu boju.
  5. U međuvremenu, skuvajte sočivo prema uputstvu na pakovanju.
  6. Servirajte pečeni karfiol sa kuvanim sočivom, pospite svežim peršunom i pokapajte sokom od limuna.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni karfiol sa sočivom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -