Sastojak: kim
Riblja čorba (oslić, skuša, haringa)
Sastojci za riblju čorbu od oslića, skuše i haringe:
100 g oslića,
100 g skuše,
100 g haringe,
1 šargarepa,
1 suva paprika,
oko 20 g praziluka,
glavica belog luka,
ljuta papričica,
list nane (1 kašičica),
list peršuna,
glavica crnog luka,
3 kašičice aleve paprike,
2 kašičice začina od sušenog povrća,
kim,
3 sitno seckana oraha,
1 kašika brašna,
šoljica ulja,
biber,
so,
2 šoljice soka od paradajza.
Postan kupus sa pasuljem
Sastojci za postan kupus sa pasuljem:
1 kg kiselog kupusa,
400 g šarenog pasulja,
500 g krompira,
400 g rotkve ili repe,
veća glavica crnog luka,
struk praziluka,
lovorov list,
bosiljak,
peršun,
začin od povrća,
kim.
Posni namaz od patlidžana
Sastojci za posni namaz od patlidžana:
2 srednja patlidžana,
1 veći čen belog luka sitno iseckan,
2 kašičice mlevenog kima,
sok od jednog limuna,
3 kašike maslinovog ulja,
so i mleveni biber po ukusu,
2 kašike sitno seckanog lista peršuna.
Posno predjelo od pečenog patlidžana
Sastojci za posno predjelo od pečenog patlidžana:
1 veliki patlidžan,
4-5 kašika maslinovog ulja,
1 čen belog luka sitno iseckanog,
1 komadić svežeg đumbira sitno narendanog,
1 veći paradajz oljušten...
Punjene skuše
Sastojci za punjene skuše:
4 veće skuše,
2 glavice crnog luka,
50 g oljuštenih i krupno sečenih badema,
30 g suvog grožđa,
2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna,
malo korijandera u zrnu,
malo cimeta,
aleve paprike slatke,
malo kima,
kriška suvog hleba,
4 kašike ulja,
1/2 šolje tople vode,
kašika meda,
sok od 1 limuna,
so i biber prema ukusu.
Posna šarena salata
Sastojci za posnu šarenu salatu:
čaša od jogurta kus-kusa (može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane),
čaša vode,
kašičica soli,
konzerva od 400 g crvenog pasulja, krupnog zrna,
konzerva od 400 g kukuruza šećerca,
pola glavice crvenog luka,
pola veze peršuna,
ljuta papričica.
Posne kifle sa pšenicom
Sastojci za posne kifle sa pšenicom:
400 g integralnog pšeničnog brašna,
pola paketića svežeg kvasca,
kašičica meda,
malo soli,
šolja raskuvane, mlevene pšenice.