Posni burger od povrća

1312
- Advertisement -

Posni burger od povrća

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni burger od povrća:

Burger:
  • 2 šolje kuvanog crnog pasulja (procedite),
  • 1 šolja rendane šargarepe,
  • 1/2 crvene paprike,
  • 1/2 crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja ovsenih pahuljica,
  • 2 kašičice kima u prahu,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za prženje.
Sos:
  • posni majonez,
  • kečap,
  • senf.
Prilog:
  • integralna peciva za burger,
  • listovi zelene salate,
  • tanko seckani paradajz,
  • tanko seckana krastavac,
  • tanko seckani crni luk.

Posni burger od povrća se priprema na sledeći način:

  1. U blenderu, kombinujte crni pasulj, rendanu šargarepu, crvenu papriku, crni i beli luk, ovsene pahuljice, kim, origano, so i biber.
  2. Blendajte dok ne dobijete gustu smesu.
  3. Rukama oblikujte smesu u burgere željenog oblika i debljine.
  4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
  5. Pržite burgere s obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi, oko 4-5 minuta sa svake strane.
  6. U malim posudama, pripremite veganski majonez, ketchup i senf.
  7. Na svako integralno pecivo stavite list zelene salate.
  8. Stavite prženi burger, a zatim dodajte paradajz, krastavac i crni luk.
  9. Po želji, dodajte dodatne začine ili sveže bilje u burgersku masu za dodatnu aromu.
  10. Poslužite odmah, uz dodatak pripremljenih sosova.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni burger od povrća
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -