- Advertisement -
Sastojci za posni burger od povrća:
Burger:
- 2 šolje kuvanog crnog pasulja (procedite),
- 1 šolja rendane šargarepe,
- 1/2 crvene paprike,
- 1/2 crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 1 šolja ovsenih pahuljica,
- 2 kašičice kima u prahu,
- 1 kašičica suvog origana,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje za prženje.
Sos:
- posni majonez,
- kečap,
- senf.
Prilog:
- integralna peciva za burger,
- listovi zelene salate,
- tanko seckani paradajz,
- tanko seckana krastavac,
- tanko seckani crni luk.
Posni burger od povrća se priprema na sledeći način:
- U blenderu, kombinujte crni pasulj, rendanu šargarepu, crvenu papriku, crni i beli luk, ovsene pahuljice, kim, origano, so i biber.
- Blendajte dok ne dobijete gustu smesu.
- Rukama oblikujte smesu u burgere željenog oblika i debljine.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
- Pržite burgere s obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi, oko 4-5 minuta sa svake strane.
- U malim posudama, pripremite veganski majonez, ketchup i senf.
- Na svako integralno pecivo stavite list zelene salate.
- Stavite prženi burger, a zatim dodajte paradajz, krastavac i crni luk.
- Po želji, dodajte dodatne začine ili sveže bilje u burgersku masu za dodatnu aromu.
- Poslužite odmah, uz dodatak pripremljenih sosova.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni burger od povrća
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -