- Advertisement -
Sastojci za posni burger od sojinog mesa:
Za pljeskavice:
- 1 šolja sojinog mesa (granula),
- 1 šolja vruće vode,
- 1/2 crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 1 šolja kuvane crne leblebije (iz konzerve ili kuvane),
- 1/2 šolje hlebnih mrvica ili ovsenih pahuljica,
- 1 kašika paradajz paste,
- 1 kašičica origana,
- 1 kašičica kima,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje za prženje.
Za posni burger sos:
- 1/4 šolje veganskog majoneza,
- 1 kašika senfa,
- 1 kašika kisele pavlake (posne),
- so i biber po ukusu.
Ostalo:
- integralne hamburger kiflice,
- seckano povrće za složenac (paradajz, zelena salata, luk, kiseli krastavci).
Posni burger od sojinog mesa se priprema na sledeći način:
- Stavite sojino meso u vrelu vodu i ostavite da nabubri oko 10 minuta. Ocedite ga i stavite u veliku činiju.
- Dodajte crni i beli luk, kuvane leblebije, hlebne mrvice, paradajz pastu, origano, kim, so i biber u činiju sa sojinim mesom. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete konzistentnu smesu.
- Oblikujte smesu u pljeskavice željenog oblika i debljine.
- U velikoj tiganju, zagrijte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Pržite pljeskavice s obe strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
- Pomešajte veganski majonez, senf, kiselu pavlaku, so i biber u maloj činiji. Ovo je sos za burger.
- Na integralnu hamburger kiflu stavite posni burger sos, dodajte pljeskavicu, a zatim složite sa seckanim povrćem po želji.
- Poslužite posne burgere od sojinog mesa toplo sa omiljenim prilozima i uživajte!
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni burger od sojinog mesa
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -