Posni burger od sojinog mesa

376
- Advertisement -

Posni burger od sojinog mesa

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni burger od sojinog mesa:

Za pljeskavice:

  • 1 šolja sojinog mesa (granula),
  • 1 šolja vruće vode,
  • 1/2 crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja kuvane crne leblebije (iz konzerve ili kuvane),
  • 1/2 šolje hlebnih mrvica ili ovsenih pahuljica,
  • 1 kašika paradajz paste,
  • 1 kašičica origana,
  • 1 kašičica kima,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za prženje.

Za posni burger sos:

  • 1/4 šolje veganskog majoneza,
  • 1 kašika senfa,
  • 1 kašika kisele pavlake (posne),
  • so i biber po ukusu.

Ostalo:

  • integralne hamburger kiflice,
  • seckano povrće za složenac (paradajz, zelena salata, luk, kiseli krastavci).

Posni burger od sojinog mesa se priprema na sledeći način:

  1. Stavite sojino meso u vrelu vodu i ostavite da nabubri oko 10 minuta. Ocedite ga i stavite u veliku činiju.
  2. Dodajte crni i beli luk, kuvane leblebije, hlebne mrvice, paradajz pastu, origano, kim, so i biber u činiju sa sojinim mesom. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete konzistentnu smesu.
  3. Oblikujte smesu u pljeskavice željenog oblika i debljine.
  4. U velikoj tiganju, zagrijte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Pržite pljeskavice s obe strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
  5. Pomešajte veganski majonez, senf, kiselu pavlaku, so i biber u maloj činiji. Ovo je sos za burger.
  6. Na integralnu hamburger kiflu stavite posni burger sos, dodajte pljeskavicu, a zatim složite sa seckanim povrćem po želji.
  7. Poslužite posne burgere od sojinog mesa toplo sa omiljenim prilozima i uživajte!
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni burger od sojinog mesa
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -