Posna čorba od bundeve i leblebija

97
- Advertisement -

Posna čorba od bundeve i leblebija

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu čorbu od bundeve i leblebija:

  • 400 g bundeve, isečene na kockice,
  • 200 g kuvanih leblebija (možete koristiti konzervirane),
  • 1 crni luk, sitno seckan,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašičica kima,
  • 1 kašičica kurkume,
  • 1 l povrćnog bujona,
  • so i biber po ukusu,
  • sok od pola limuna.

Posna čorba od bundeve i leblebija se priprema na sledeći način:

  1. Na maslinovom ulju propržite luk i beli luk dok ne omekšaju.
  2. Dodajte kockice bundeve, kim i kurkumu, pa propržite još par minuta da bundeva blago omekša.
  3. Dodajte leblebije i povrćni bujon, pa kuvajte oko 20 minuta dok bundeva ne omekša.
  4. Kada je bundeva skuvana, izmiksajte čorbu štapnim mikserom da dobijete kremastu teksturu.
  5. Začinite solju, biberom i dodajte limunov sok po ukusu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od bundeve i leblebija
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -