- Advertisement -
Sastojci za posnu čorbu od bundeve i leblebija:
- 400 g bundeve, isečene na kockice,
- 200 g kuvanih leblebija (možete koristiti konzervirane),
- 1 crni luk, sitno seckan,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica kima,
- 1 kašičica kurkume,
- 1 l povrćnog bujona,
- so i biber po ukusu,
- sok od pola limuna.
Posna čorba od bundeve i leblebija se priprema na sledeći način:
- Na maslinovom ulju propržite luk i beli luk dok ne omekšaju.
- Dodajte kockice bundeve, kim i kurkumu, pa propržite još par minuta da bundeva blago omekša.
- Dodajte leblebije i povrćni bujon, pa kuvajte oko 20 minuta dok bundeva ne omekša.
- Kada je bundeva skuvana, izmiksajte čorbu štapnim mikserom da dobijete kremastu teksturu.
- Začinite solju, biberom i dodajte limunov sok po ukusu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna čorba od bundeve i leblebija
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -