Sastojak: krompir
Posna musaka od krompira i jabuka
Sastojci za posnu musaku od krompira i jabuka:
500 g očišćenog krompira,
500 g očišćenih jabuka,
6 kašika ulja,
1 veća glavica crnog luka,
1 ravna kašičica suvog bosiljka,
2 dl belog vina,
1 dl vode,
1 kašičica šećera,
so,
mešavina začina,
biber.
Posna vrbnička čorba
Sastojci za posnu vrbničku čorbu:
2 veća krompira,
4 veće glavice crnog luka,
4 veće šargarepe,
2 korena celera,
2 korena peršuna,
2-3 češnja belog luka, može i u prahu,
začin C,
biber,
peršun ili celer u listu jedna veza,
200 ml ulja.
Posna salata od celera i kapra
Sastojci za posnu salata od celera i kapra:
500 g krompira,
200 g celera,
60 g kapra,
50 g maslina,
1 crvena paprika,
100 g posnog majoneza,
so,
biber,
peršun,
vlašac.
Posni kroketi sa susamom
Sastojci za posne krokete sa susamom:
500 g krompira,
200 g brašna za hleb,
40 g margarina,
50 ml vode,
so,
biljni suvi začin,
150 g biljnog kačkavalja,
200 g susama,
ulje za prženje.
Posni slani kolač od krompira
Sastojci za posni slani kolač od krompira:
500 g brašna za kolače,
30 g kvasca,
250 ml vode,
30 ml maslinovog ulja,
200 g krompira,
200 g slatkog krompira,
1 mala crvena paprika,
ruzmarin,
2 čena belog luka,
50 ml maslinovog ulja,
biljni suvi začin,
so.
Krompir punjen plodovima mora
Sastojci za krompir punjen plodovima mora:
600 g kromira,
300 g morskih plodova,
200 g paradajza,
3 čena belog luka,
500 ml maslinovog ulja,
500 ml limunovog soka,
so,
biber.
Kečiga u vinu sa krompirom
Sastojci za kečigu u vinu sa krompirom:
1 kg kečige,
začin od povrća,
belo vino,
krompir,
limun,
peršun,
so.
Riblja pašteta
Sastojci za riblju paštetu:
3 konzerve tunjevine,
3 čena belog luka,
1 veći krompir,
1 šargarepa,
1 crni luk,
limun,
peršun,
biber,
so.
Suve paprike punjene krompirom
Sastojci za suve paprike punjene krompirom:
10 suvih paprika,
nekoliko krompira,
2 šoljice pirinča,
250 g crnog luka,
aleva paprika,
brašno,
peršun,
ulje,
so.
Posna krompir salata
Sastojci za posnu krompir salatu:
1 kg krompira,
3 glavice crnog ili crvenog luka,
1 dl ulja,
1 dl vinskog sirćeta,
1 kašika persunovog lišća,
biber,
so.