Sastojci za posne krokete sa susamom:
- 500 g krompira,
- 200 g brašna za hleb,
- 40 g margarina,
- 50 ml vode,
- so,
- biljni suvi začin,
- 150 g biljnog kačkavalja,
- 200 g susama,
- ulje za prženje.
Posni kroketi sa susamom se pripremaju na sledeći način:
- Oljušten krompir isecite na kocke i skuvajte u posoljenoj vodi, a, kada je kuvan, ocedite ga i izgnječite u pire.
- Toplom krompiru dodajte začin i margarin.
- Kad se masa malo ohladi, umešajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuvao krompir i umesite testo.
- Gotovo testo podelite na veće komade i na brašnom posutoj dasci oblikujte valjuške, pa ih secite ih na komade željene veličine.
- Na svaki komad stavite kockicu biljnog kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazeći da testo sasvim obavije sir.
- Krokete uvaljajte u susam i pržite ih u dubokom ulju.
- Pržene krokete vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće i poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni kroketi sa susamom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

















