- Advertisement -
Sastojci za posnu vrbničku čorbu:
- 2 veća krompira,
- 4 veće glavice crnog luka,
- 4 veće šargarepe,
- 2 korena celera,
- 2 korena peršuna,
- 2-3 češnja belog luka, može i u prahu,
- začin C,
- biber,
- peršun ili celer u listu jedna veza,
- 200 ml ulja.
Posna vrbnička čorba se priprema na sledeći način:
- Sve povrće prvo iseckati na kockice, a može se i izrendati.
- U dublju šerpu sipati ulje.
- Na vrelom ulju prvo propržiti crni luk dok ne porumeni, posle toga dodavati ostatak povrća.
- Kad se sve lepo uprži naliti vodu toliko da prekrije povrće, i polako ga dinstati.
- Kada se sve lepo ukrčka skloniti sa šporeta i mutilicom za majonez izmiksati sve povrće da se pretvori u kašu.
- Vratiti na šporet i dodati još vode.
- Tada dodati začin C, biber i beli luk po ukusu, i pustiti da se ukuva.
- Dodati i peršun ili celer u listu po ukusu.
- Kada provri skloniti sa šporeta i uživati u čorbi.
- Za dane posta je izvrsna, laka je za spremanje i ukusna. Može i na vodi i na ulju. Može da se dodaje i drugo povrće zavisi ko šta voli.
Ukoliko je post na vodi, samo treba izostaviti ulje prilikom pripreme jela.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 8 Review(s)
Vrbnička čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -