Posna vrbnička čorba

Vrbnička čorba recept

Advertisement

Sastojci za posnu vrbničku čorbu:

  • 2 veća krompira,
  • 4 veće glavice crnog luka,
  • 4 veće šargarepe,
  • 2 korena celera,
  • 2 korena peršuna,
  • 2-3 češnja belog luka, može i u prahu,
  • začin C,
  • biber,
  • peršun ili celer u listu jedna veza,
  • 200 ml ulja.

Posna vrbnička čorba se priprema na sledeći način:

  1. Sve povrće prvo iseckati na kockice, a može se i izrendati.
  2. U dublju šerpu sipati ulje.
  3. Na vrelom ulju prvo propržiti crni luk dok ne porumeni, posle toga dodavati ostatak povrća.
  4. Kad se sve lepo uprži naliti vodu toliko da prekrije povrće, i polako ga dinstati.
  5. Kada se sve lepo ukrčka skloniti sa šporeta i mutilicom za majonez izmiksati sve povrće da se pretvori u kašu.
  6. Vratiti na šporet i dodati još vode.
  7. Tada dodati začin C, biber i beli luk po ukusu, i pustiti da se ukuva.
  8. Dodati i peršun ili celer u listu po ukusu.
  9. Kada provri skloniti sa šporeta i uživati u čorbi.
  10. Za dane posta je izvrsna, laka je za spremanje i ukusna. Može i na vodi i na ulju. Može da se dodaje i drugo povrće zavisi ko šta voli.

Ukoliko je post na vodi, samo treba izostaviti ulje prilikom pripreme jela.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Vrbnička čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares