Posna musaka od krompira i jabuka se priprema na sledeći način:
Na 3 kašika ulja, propržiti na umerenoj vatri sitno iseckani crni luk. Dodati malo soli i bosiljak.
Kada se luk uprži skloniti sa strane. U posebnu šerpu staviti 3 kašike ulja, vino, vodu, šećer i kuvati dok ne proključa, pa skloniti sa vatre da se malo prohladi.
Za to vreme jabuke i krompir iseckati na tanke listiće. Ređati naizmenično-red jabuka, red krompira u vatrostalnu posudu dok se ne utroši materijal. Završiti ređanje sa krompirom.
Preko toga staviti uprženi luk, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa preliti kuvanom mešavinom od vina.
Činiju prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se peče na 220 C. Povremeno u toku pečenje posudu prodrmati.
Posle sat vremena pečenja, skinuti foliju i vratiti da se peče još pola sata u rerni na temperaturi od 180 C.
Sastojci za lažnu kesten tortu:1kg skuvanog krompira za pire (650g belog ili crvenog + 350g batat krompira),500g šećera u prahu,250g posnog margarina,250g posnog mlevenog keksa,250g mlevenih oraha,2 kašike kakao praha,kakao za posipanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više