Sastojak: krompir
Posne polpete sa krompirom i ribom
Sastojci za posne polpete sa krompirom i ribom:3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe,500g krompira,2-3 kašike maslinovog ulja,par čenova belog luka,malo peršuna,so, biber,brašno,prezle.
Španska posna musaka
Sastojci za špansku posnu musaku:500g krompira,500g plavog patlidžana,500g sveže crvene mesnate paprike,200ml ulja,500ml soka od paradajza,1 glavica luka,3-4 čena belog luka,1 kašika oštrog brašna,1 kašika šećera,sveži peršun.
Posne tikvice punjene krompirom
Sastojci za posne tikvice punjene krompirom:1 tikvica,1 veći skvani krompir,1 čen belog luka,peršun,biber,aleva paprika,šarena so,so.
Posna čorba od tikvica i spanaća
Sastojci za posnu čorbu od tikvica i spanaća:2 kašike maslinovog ulja, 1 glavica crnog luka,2 tikvice,1 krompir,100g spanaća, 3 vezice peršuna,1,2 l bujona od povrća, so – po ukusu,biber – po ukusu.
Posan kari krompir
Sastojci za posan kari krompir:500g krompira,1 kašičica kumina,1/2 kašičice semena piskavice,2 komada, ljute paprike,1 glavica crnog luka,5 kašika vode,1 kašičica semena slačice,1/2 kašičice kurkume,1 kašika kokosovog brašna,3 kašike kokosovog ulja,so – po ukusu.
Turska krem čorba od sočiva
Sastojci za Tursku krem čorbu od sočiva:1 veća glavica crnog luka,2 šargarepe,1 koren peršuna,2-3 čena belog luka,1-2 krompira,2 šolje (4dl) crvenog sočiva,1-2 kašike paradajz pirea,po 1 kašičica soli i mešavine suvog začina,mleveni biber po ukusu,1 kesica čaja od nane/mente,3-4 kašike ulja.
Posni hobotnica gulaš sa krompirom
Sastojci za posni hobotnica gulaš sa krompirom:1kg hobotnice,500g luka,250g šargarepe,koren celera i peršuna,sveža crvena paprika,2-3 čena belog luka,list lovora,ruzmarin,ljuta papričica,maslinovo ulje, 3g slatke aleve paprike,1dl pasiranog paradajza,700g krompira,kašika vinskog sirćeta,so, biber,mešavina začina,suvi peršun.
Posni manastirski krompir iz rerne
Sastojci za posni manastirski krompir iz rerne:1kg krompira,150-200ml maslinovog ulja,1-2 limuna (sveže ceđen sok),5-6 čena belog luka sečen na tri dela,4-5 lista lovora svaki seckan na četvrtinu,origano, so, biber.
Posna pita krompiruša sa aromatičnim začinima
Sastojci za posnu pitu krompirušu sa aromatičnim začinima:1,8kg krompira,8 čenova belog luka,4 grančice ruzmarina,8 grančica timijana,2 kašičice kima,1/4 kašičice muskatnog oraščića,4 šolje sojinog mleka,200g biljnog sira,5 kašika margarina.
Posni namaz od pasulja i povrća
Sastojci za posni namaz od pasulja i povrća:200g pasulja,3 glavice crnog luka,3 šargarepe,2 korena celera,1 koren peršuna,2 mlada krоmpirа,3 kisela krastavčića,1 peršunov list,malo soli i bibera,malo ulja,senf.