- Advertisement -
Sastojci za posne punjene paprike od krompira i graška:
- 6 velikih zelenih paprika,
- 4 srednja krompira,
- 1 šolja graška (svežeg ili smrznutog),
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica kurkume,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za posipanje (opciono).
Posne punjene paprike od krompira i graška se pripremaju na sledeći način:
- Prethodno zagrejte rernu na 200°C.
- Operite paprike, odsecite im vrhove i izvadite semenke i unutrašnje membrane. Ostavite ih sa strane.
- U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta dok luk ne omekša.
- Dodajte iseckane krompire u tiganj i dinstajte ih nekoliko minuta, povremeno mešajući.
- Dodajte grašak u tiganj sa krompirom i lukom. Začinite kurkumom, dimljenom paprikom, solju i biberom. Nastavite kuvati još nekoliko minuta dok krompir i grašak ne omekšaju.
- Napunite pripremljene paprike smesom od krompira i graška.
- Stavite punjene paprike u pleh za pečenje, pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, ili dok paprike ne postanu mekane.
- Poslužite posne punjene paprike od krompira i graška toplo, posute svežim peršunom po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne punjene paprike od krompira i graška
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -