Posne punjene paprike od krompira i graška

1190
- Advertisement -

Posne punjene paprike od krompira i graška

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne punjene paprike od krompira i graška:

  • 6 velikih zelenih paprika,
  • 4 srednja krompira,
  • 1 šolja graška (svežeg ili smrznutog),
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica kurkume,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za posipanje (opciono).

Posne punjene paprike od krompira i graška se pripremaju na sledeći način:

  1. Prethodno zagrejte rernu na 200°C.
  2. Operite paprike, odsecite im vrhove i izvadite semenke i unutrašnje membrane. Ostavite ih sa strane.
  3. U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta dok luk ne omekša.
  4. Dodajte iseckane krompire u tiganj i dinstajte ih nekoliko minuta, povremeno mešajući.
  5. Dodajte grašak u tiganj sa krompirom i lukom. Začinite kurkumom, dimljenom paprikom, solju i biberom. Nastavite kuvati još nekoliko minuta dok krompir i grašak ne omekšaju.
  6. Napunite pripremljene paprike smesom od krompira i graška.
  7. Stavite punjene paprike u pleh za pečenje, pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, ili dok paprike ne postanu mekane.
  8. Poslužite posne punjene paprike od krompira i graška toplo, posute svežim peršunom po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne punjene paprike od krompira i graška
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -