Naslovna Sastojci Krompir

Sastojak: krompir

Posna čorba sa krompirom i batatom

Posna čorba sa krompirom i batatom

Sastojci za posnu čorbu sa krompirom i batatom:4 krompira,1 glavica luka,1 šargarepa,2 stabiljke celera,200ml kuvanog paradajza,prstohvat kumina,20ml maslinovog ulja,50ml crnog vina,1 veći batat,po želji đumbir,kari po ukusu,150g bundeve,so i biber.
Posna vekna sa pečurkama

Posna vekna sa pečurkama

Sastojci za posnu veknu sa pečurkama:30g suve bukovače,100g praziluka,1 čen belog luka,400g belih šampinjona,200g braon šampinjona,4 kašike maslinovog ulja,1 kašičica soli,2 kašike senfa,1/2 kašičice sveže mlevenog bibera,200g sitno seckanog krompira,grančica majčine dušice,250g lisnatog testa.Za premazivanje:ulje pomešano sa senfom i biberom,susam.
Posni kremasti potaž od špargli

Posni kremasti potaž od špargli

Sastojci za posni kremasti potaž od špargli:1 veliki crni luk, sitno iseckan,2 šolje celera u štapu, sitno seckana,2-3 kašike maslinovog ulja,3 čena belog luka, izgnječena,1 šolja mladog krompira, oguljenog i sitno iseckanog,6 šolja vode ili bujona od povrća,¼ kašičice bibera,¾ kašičice soli,4 šolje špargli, sitno seckanih,½ šolje svežeg bosiljka, sitno seckanog,½ šolje svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog,⅓ šolje indijskog oraha.
Posna celer čorba sa knedlama

Posna celer čorba sa knedlama

Sastojci za posnu celer čorbu sa knedlama:2 kašike ulja,1 manja glavica crnog luka,3 manja krompira,2 manja korena celera,1 šargarepa,po ukusu soli,po ukusu biber,po ukusu zacin.Za knedle:2 kašike brašna,2 kašike griza,1/2 kesice praška za pecivo,malo vode.
Posna fritata

Posna fritata

Sastojci za posnu fritatu:3 šargarepe,2 paradajza,2 tikvice srednje veličine,4 krompira,2 glavice crnog luka,150g spanaća ili blitve,2 kašike lanenog semena,2 kašike kurkume,400g tofua,so, biber, suvi začin,sveži peršunov list,kašika senfa,malo ulja.
Posni bakalar sa krompirom i prezlama

Posni bakalar sa krompirom i prezlama

Sastojci za posni bakalar sa krompirom i prezlama:500g osušenog kuvanog i očIšćenog bakalara, ili 1 kg oslića,500g obarenog krompira u ljusci,200ml maslinovog ulja,1 veza sitno isečeno peršunovo lišće,6 čenova belog luka,5 kašika bezglutenakih prezli,biber,so.
Posna dinstana orada

Posna dinstana orada

Sastojci za posnu dinstanu oradu:1,5kg orade,20 arpadžika,6 srednjih krompira,4 kisela krastavčića,1 kisela cvekla isečena na kolutove,1dl maslinovog (ili suncokretovog) ulja,morska so.
Posno zimsko varivo

Posno zimsko varivo

Sastojci za posno zimsko varivo:1 veća glavica crnog luka,2 manje šargarepe,1 paštrnak,300g pelata paradajza,1 tikvica,1 beli krompir,100g narandžastog sočiva,100g šampinjona,50g mladog spanaća,1 kašičica mlevene paprike,mleveni biber,ulje,so.
Posna musaka od povrća i pirinča

Posna musaka od povrća i pirinča

Sastojci za posnu musaku od povrća i pirinča:1 glavica luka,4 paprike,1 šolja pirinča,3 veća krompira,1 šolja paradajz soka,suvi biljni začin,so i biber,1 kašika brašna,1/2 kašike aleve paprike,ulje.
Posna čorba od kupusa

Posna čorba od kupusa

Sastojci za posnu čorbu od kupusa:500g kupusa,300g pasulja,2 kašike paradajz pirea,4 krompira,1 glavica crnog luka,2 glavice celera,1 šargarepa.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -