- Advertisement -
Sastojci za posno varivo od bundeve:
- 1 kg bundeve, oljuštene i iseckane na kockice,
- 1 veliki crni luk, iseckan,
- 2 šargarepe, iseckane,
- 2 krompira, iseckana na kockice,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 litra povrćnog bujona,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica mlevenog đumbira,
- 1/2 kašičice cimeta,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posno varivo od bundeve se priprema na sledeći način:
- U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
- Dodajte iseckani luk i pržite dok ne postane providan, oko 5 minuta.
- Dodajte beli luk, đumbir i cimet, pa pržite još 1 minut.
- Dodajte bundeve, šargarepe i krompir. Pržite nekoliko minuta dok povrće ne počne da omekšava.
- Sipajte povrćni bujon u lonac, dodajte so i biber po ukusu, i pustite da provri.
- Smanjite vatru i kuvajte varivo poklopljeno oko 20-25 minuta, ili dok povrće ne bude potpuno mekano.
- Po želji, možete koristiti štapni mikser da delimično ili potpuno izblendate varivo, kako biste dobili kremastu teksturu.
- Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posno varivo od bundeve
posnajelar.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -