Posna musaka od kelja i krompira

267
- Advertisement -

Posna musaka od kelja i krompira

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku od kelja i krompira:

  • 1 veliki kelj,
  • 4 veća krompira,
  • 1 crni luk,
  • 3 čena belog luka,
  • 2 šolje pasulja (može da bude pasulj iz konzerve ili skuvan pasulj),
  • 1 šolja paradajz sosa,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 šolja prezli.

Posna musaka od kelja i krompira se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi, prokuvajte iseckani kelj u vodi dok ne omekša, otprilike 8-10 minuta. Ocedite kelj i stavite ga u pleh za pečenje.
  2. U istoj šerpi, prokuvajte krompir dok ne omekša, oko 10-12 minuta. Ocedite krompir i poređajte preko kelja u plehu.
  3. U drugoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno iseckani crni luk i beli luk. Dinstajte dok luk ne postane staklast.
  4. Dodajte pasulj i paradajz sos u šerpu sa lukom. Kuvajte 5-7 minuta dok se svi sastojci ne sjedine i sos ne zgusne.
  5. Prelijte pasulj sa sosom preko krompira i kelja u plehu.
  6. Pospite posoljenim i pobiberenim prezlima preko musake.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta, dok se musaka ne zapeče i dobije zlatno smeđu boju.
  8. Poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od kelja i krompira
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -