Sastojak: kukuruz
Posna meksička salata sa čipsom
Sastojci za posnu meksičku salatu sa čipsom:6 komada pečene crvene paprike,300g kukuruza šećerca,200g tortilja čipsa,2 konzerve tunjevine,200g kiselih krastavčića,200g posnog kačkavalja,100g posnog majoneza,100g posne pavlake,čili, so biber.
Posna čorba od morskih plodova sa vinom
Sastojci za posnu čorbu od morskih plodova sa vinom: 100g margarina, 1 kašičica semena komorača, 1,5 šolja kukuruza, ½ kašičice timijana, ½ kašičice komorača, 1 lovorov list, 1 crni luk, 2 šargarepe, 2 štapića celera, 1 čen belog luka, 3/4 šolje brašna, 1 šolja belog vina, 1 kesa smrznutih morskih plodova, 1 limun, 300g fileta po želji, 1,5 šolja posne pavlake za kuvanje, 1,5l ribljeg bujona, peršun.
6 načina za pripremu sirove hrane
Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
Tuna bageti
Sastojci za tuna bagete:
pola baget hleba,
1 konzerva tunjevine,
nekoliko kašika paradajz pirea ili kečapa,
1 crvena paprika,
100-150 g kukuruza - iz konzerve ili kuvanog,
sir od soje,
po želji seckani mladi luk.
Posne paprike punjene kukuruzom
Sastojci za posne paprike punjene kukuruzom:
4 crvene babure,
aleva paprika,
200 g kuvanog kukuruza,
30 g makarona,
malo vinskog sirćeta,
1/2 veze peršuna,
biber,
so.
Brancin sa povrćem
Sastojci za brancin sa povrćem:
4 manja brancina,
prstohvat soli,
2 kašičice suvog začina,
4 kašike limunovog soka,
4 kašike maslinovog ulja.
Za prilog:
200 g kuvanog kukuruza,
200 g kuvanog brokolija,
100 g kuvane šargarepe,
pečurke,
malo soli,
kašika maslinovog ulja.
Posni šnite od sočiva i pečurki
Sastojci za posno šnite od sočiva i pečurki:
500 g sočiva,
375 g pečurki po želji,
250 g smrznutog kukuruza,
2 krompira,
2 šargarepe,
2 čena belog luka,
glavica crnog luka,
pola kašičice sušene majčine dušice,
pola veze peršuna,
kašika brašna,
ulje,
so,
biber.
Rižoto sa povrćem i tunom
Sastojci za rižoto sa povrćem i tunom:
400 g pirinča,
1 špargla,
50 g graška,
50 g brokolija,
5 malih kiselih kukuruza u konzervi,
50 g margarina,
100 g crnog luka,
4 čena belog luka,
50 g tune,
2 dl belog vina,
2 grančice peršuna,
0,5 dl maslinovog ulja,
so i biber po ukusu.
Posna salata sa kukuruzom
Sastojci za posnu salatu sa kukuruzom:
400 g kukuruza,
7 kiselih krastavčića,
1 struk mladog luka,
4 kašike ekstra ceđenog maslinovog ulja,
2 čena belog luka,
2 kašičice mirođije,
2 lista svežeg ruzmarina,
3-4 maslinke,
1/2 kašičice soli,
kašičica bibera.
Posna šarena salata
Sastojci za posnu šarenu salatu:
čaša od jogurta kus-kusa (može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane),
čaša vode,
kašičica soli,
konzerva od 400 g crvenog pasulja, krupnog zrna,
konzerva od 400 g kukuruza šećerca,
pola glavice crvenog luka,
pola veze peršuna,
ljuta papričica.