1/2 šolje kukuruza (kuvanog ili iz konzerve, dobro oceđenog),
1/2 šolje paradajz sosa,
1 kašičica origana,
so i biber po ukusu,
1/2 šolje maslina (opciono),
posni sir (opciono).
Posna pica sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
U činiji pomešajte brašno, so, suvi kvasac i šećer. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, mešajući dok se sastojci ne sjedine.
Zamesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Ostavite ga da odmara pokriveno krpom dok se ne udvostruči, što obično traje oko 1 sat.
Dok testo odmara, pripremite fil. U posudi pomešajte tunjevinu, crni luk, crvenu papriku, kukuruz, paradajz sos, origano, so i biber. Dodajte masline ako želite.
Kada je testo udvostručeno, razvijte ga na pobrašnjenoj površini u obliku pizze.
Prebacite testo na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Raširite fil od tunjevine i kukuruza po testu. Ako želite, pospite posnim sirom.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi, naseckajte i poslužite.
Potrebno je:
1,2 kg različite očišćene morske ribe,
3 kašike brašna,
1 dl maslinovog ulja,
2 glavice luka,
5 čenova belog luka,
200 g paradajz pelata ili 2 kašike paradajz...