Posna pica sa tunjevinom

502
- Advertisement -

Posna pica sa tunjevinom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu picu sa tunjevinom:

Testo:

  • 2 šolje brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 3/4 šolje tople vode,
  • 2 kašike maslinovog ulja.

Fil:

  • 1 konzerva tunjevine u vodi,
  • 1 crni luk,
  • 1 crvena paprika,
  • 1/2 šolje kukuruza (kuvanog ili iz konzerve, dobro oceđenog),
  • 1/2 šolje paradajz sosa,
  • 1 kašičica origana,
  • so i biber po ukusu,
  • 1/2 šolje maslina (opciono),
  • posni sir (opciono).

Posna pica sa tunjevinom se priprema na sledeći način:

  1. U činiji pomešajte brašno, so, suvi kvasac i šećer. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, mešajući dok se sastojci ne sjedine.
  2. Zamesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Ostavite ga da odmara pokriveno krpom dok se ne udvostruči, što obično traje oko 1 sat.
  3. Dok testo odmara, pripremite fil. U posudi pomešajte tunjevinu, crni luk, crvenu papriku, kukuruz, paradajz sos, origano, so i biber. Dodajte masline ako želite.
  4. Kada je testo udvostručeno, razvijte ga na pobrašnjenoj površini u obliku pizze.
  5. Prebacite testo na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
  6. Raširite fil od tunjevine i kukuruza po testu. Ako želite, pospite posnim sirom.
  7. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
  8. Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi, naseckajte i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pica sa tunjevinom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -