Posna musaka od tikvica sa paradajzom

3004
- Advertisement -

Posna musaka od tikvica sa paradajzom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku od tikvica sa paradajzom:

  • 3 srednje tikvice,
  • 2 paradajza,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja pasiranog paradajza,
  • 1 kašičica origana,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 šolja kukuruza (svežeg ili iz konzerve),
  • 1 šolja narendanog posnog sira (opciono),
  • sveži peršun za posluživanje.

Posna musaka od tikvica sa paradajzom se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj tavi ili tiganju zagrejte malo vode, pa dodajte iseckani crni luk i dinstajte dok ne postane staklast.
  2. Dodajte beli luk i dinstajte još minut-dva.
  3. Dodajte kolutove tikvica i dinstajte ih dok ne omekšaju.
  4. Dodajte iseckane paradajze, pasirani paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još 5-7 minuta.
  5. Prebacite polovinu smese tikvica i paradajza u pleh za pečenje.
  6. Preko smese poređajte polovinu kukuruza, pa preostalu polovinu smese tikvica i paradajza, i na kraju ostatak kukuruza.
  7. Pospite narendanim posnim sirom preko musake (opciono).
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok sir ne postane zlatno smeđ.
  9. Poslužite posnu musaku od tikvica sa paradajzom i crnim lukom toplo, posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od tikvica sa paradajzom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -