Posni punjeni paradajz

378
- Advertisement -

Posni punjeni paradajz

Advertisements

Sastojci za posni punjeni paradajz:

  • 6 velikih paradajza,
  • 1 šolja kuvanog pirinča,
  • 1/2 šolje kukuruza,
  • 1/2 šolje pasulja (kuvanog ili iz konzerve),
  • 1 mali crveni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašika seckanog peršuna.

Posni punjeni paradajz se priprema na sledeći način:

  1. Operite paradajze i odsecite im vrhove.
  2. Pažljivo izdubite unutrašnjost paradajza kašičicom, čuvajući meso paradajza sa strane.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crveni luk i beli luk dok ne omekšaju.
  4. Dodajte kukuruz, pasulj i meso paradajza, kuvajte još par minuta.
  5. Dodajte kuvani pirinač, so, biber i seckani peršun, dobro promešajte.
  6. Napunite svaki paradajz pripremljenim filom.
  7. Vratite vrhove na svaki paradajz kao poklopac.
  8. Stavite punjene paradajze u posudu za pečenje i pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni punjeni paradajz
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -