- Advertisement -
Sastojci za posni punjeni paradajz:
- 6 velikih paradajza,
- 1 šolja kuvanog pirinča,
- 1/2 šolje kukuruza,
- 1/2 šolje pasulja (kuvanog ili iz konzerve),
- 1 mali crveni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašika seckanog peršuna.
Posni punjeni paradajz se priprema na sledeći način:
- Operite paradajze i odsecite im vrhove.
- Pažljivo izdubite unutrašnjost paradajza kašičicom, čuvajući meso paradajza sa strane.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crveni luk i beli luk dok ne omekšaju.
- Dodajte kukuruz, pasulj i meso paradajza, kuvajte još par minuta.
- Dodajte kuvani pirinač, so, biber i seckani peršun, dobro promešajte.
- Napunite svaki paradajz pripremljenim filom.
- Vratite vrhove na svaki paradajz kao poklopac.
- Stavite punjene paradajze u posudu za pečenje i pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni punjeni paradajz
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -