Posna veganska pljeskavica se priprema na sledeći način:
U mikseru ili blenderu izmešajte leblebije, pola veze korijandera i kukuruz.
Po završetku miksanja dodajte koru limuna, brašno i so.
Nastavite da miksate u blenderu dok se sastojci ne sjedine.
Na podlogu za pravljenje pljeskavica (tome može da posluži i daska za sečenje) pospite malo brašna i sipajte 1/4 smese iz blendera. Napravite pljeskavicu.
Na isti način iskoristite i preostalu smesu (ukupno se dobija 4 pljeskavice).
Stavite pljeskavice u frižider oko pola sata da se sastojci ohlade i očvrsnu.
Izvadite ih iz frižidera i pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-braon boju.
U lepinje naređajte zelenu salatu i paradajz isečen na kolutove, dodajte nekoliko listova korijandera.
Sastojci za Posnu tortu sa voćem i čokoladom:
300 g kiselih oljuštenih jabuka,
1 pomorandža,
150 g griza,
1 šolja ulja,
100 g suvog grožđa,
250 g kristal šećera,
100 g crne čokolade.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više