Posna veganska pljeskavica se priprema na sledeći način:
U mikseru ili blenderu izmešajte leblebije, pola veze korijandera i kukuruz.
Po završetku miksanja dodajte koru limuna, brašno i so.
Nastavite da miksate u blenderu dok se sastojci ne sjedine.
Na podlogu za pravljenje pljeskavica (tome može da posluži i daska za sečenje) pospite malo brašna i sipajte 1/4 smese iz blendera. Napravite pljeskavicu.
Na isti način iskoristite i preostalu smesu (ukupno se dobija 4 pljeskavice).
Stavite pljeskavice u frižider oko pola sata da se sastojci ohlade i očvrsnu.
Izvadite ih iz frižidera i pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-braon boju.
U lepinje naređajte zelenu salatu i paradajz isečen na kolutove, dodajte nekoliko listova korijandera.
Sastojci za posni gulaš od pečuraka i ribe:400g šampinjona,400g bukovače,300g fileta oslića,4 glavice crnog luka,2 šargarepe,4 čena belog luka,2dl belog vina,2 kašike soja sosa,so,biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više