Posna veganska pljeskavica

1183
- Advertisement -

Veganska pljeskavica

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu vegansku pljeskavicu:

  • 400g kukuruza,
  • pola veze korijandera,
  • pola kašičice mlevene paprika,
  • malo mlevenog kima,
  • kora  jednog limuna,
  • leblebije,
  • so,
  • glavica zelene salate,
  • paradajz,
  • 4 lepinje od integralnog brašna.

Posna veganska pljeskavica se priprema na sledeći način:

  1. U mikseru ili blenderu izmešajte leblebije, pola veze korijandera i kukuruz.
  2. Po završetku miksanja dodajte koru limuna, brašno i so.
  3. Nastavite da miksate u blenderu dok se sastojci ne sjedine.
  4. Na podlogu za pravljenje pljeskavica (tome može da posluži i daska za sečenje) pospite malo brašna i sipajte 1/4 smese iz blendera. Napravite pljeskavicu.
  5. Na isti način iskoristite i preostalu smesu (ukupno se dobija 4 pljeskavice).
  6. Stavite pljeskavice u frižider oko pola sata da se sastojci ohlade i očvrsnu.
  7. Izvadite ih iz frižidera i pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-braon boju.
  8. U lepinje naređajte zelenu salatu i paradajz isečen na kolutove, dodajte nekoliko listova korijandera.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna veganska pljeskavica
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -