- Advertisement -
Sastojci za posnu vegansku pljeskavicu:
- 400g kukuruza,
- pola veze korijandera,
- pola kašičice mlevene paprika,
- malo mlevenog kima,
- kora jednog limuna,
- leblebije,
- so,
- glavica zelene salate,
- paradajz,
- 4 lepinje od integralnog brašna.
Posna veganska pljeskavica se priprema na sledeći način:
- U mikseru ili blenderu izmešajte leblebije, pola veze korijandera i kukuruz.
- Po završetku miksanja dodajte koru limuna, brašno i so.
- Nastavite da miksate u blenderu dok se sastojci ne sjedine.
- Na podlogu za pravljenje pljeskavica (tome može da posluži i daska za sečenje) pospite malo brašna i sipajte 1/4 smese iz blendera. Napravite pljeskavicu.
- Na isti način iskoristite i preostalu smesu (ukupno se dobija 4 pljeskavice).
- Stavite pljeskavice u frižider oko pola sata da se sastojci ohlade i očvrsnu.
- Izvadite ih iz frižidera i pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-braon boju.
- U lepinje naređajte zelenu salatu i paradajz isečen na kolutove, dodajte nekoliko listova korijandera.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna veganska pljeskavica
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -