Sastojak: kukuruz
Posna čorba od kinoe
Sastojci za posnu čorbu od kinoe:50g bele kinoe,50g crne kinoe,500ml paradajz soka,2 mlada luka,par fileta kisele crvene paprike,pola šolje (od 200ml) kukuruza,1 kašika suvog vlašca,so, biber,1 kašičica tucane ljute paprike.
Posna obrok salata od povrća
Sastojci za posnu salatu od povrća:3 krompira,1 glavica crnog luka,2 šargarepe,4 kisela krastavčića,1 kisela paprika,1 konzerva pasulja,1 konzerva kukuruza šećerca,1/2 soka limuna,30ml malinovog ulja,so,biber mleveni.
Pečeni krompir punjen povrćem
Sastojci za pečeni krompir punjen povrćem:krompir,margarin,200g pečuraka, 2 paprike, 3 kašike kukuruza, 3 kašike pasulja iz konzerve, 1 tikvica.
Posna veganska pljeskavica
Sastojci za posnu vegansku pljeskavicu:400g kukuruza,pola veze korijandera,pola kašičice mlevene paprika,malo mlevenog kima,kora jednog limuna,leblebije,so,glavica zelene salate,paradajz,4 lepinje od integralnog brašna.
Posna čorbica od pasulja i kinoe
Sastojci za posnu čorbicu od pasulja i kinoe:2 šolje unapred skuvane kinoe,1 kašika maslinovog ulja,1 veća glavica crvenog luka,4 čena belog luka,2 konzerve paradajz pelata,nekoliko ukiseljenih feferonki, iseckanih,1 pakovanje paradajz sosa u tetrapaku,1-2 šolje vode ili povrtnog bujona,2 ½ kašike čilija u prahu,2 kašičice mlevenog kumina,1 ½ kašičica mlevene paprike,½ kašičice šećera,½ kašičice korijandera,so, biber,2 konzerve belog pasulja, oceđenog,1 konzerva crvenog ili crnog pasulja,1 ½ konzerva kukuruza,sok jedne limete,sveži korijander.
Posna meksička salata sa čipsom
Sastojci za posnu meksičku salatu sa čipsom:6 komada pečene crvene paprike,300g kukuruza šećerca,200g tortilja čipsa,2 konzerve tunjevine,200g kiselih krastavčića,200g posnog kačkavalja,100g posnog majoneza,100g posne pavlake,čili, so biber.
Posna čorba od morskih plodova sa vinom
Sastojci za posnu čorbu od morskih plodova sa vinom: 100g margarina, 1 kašičica semena komorača, 1,5 šolja kukuruza, ½ kašičice timijana, ½ kašičice komorača, 1 lovorov list, 1 crni luk, 2 šargarepe, 2 štapića celera, 1 čen belog luka, 3/4 šolje brašna, 1 šolja belog vina, 1 kesa smrznutih morskih plodova, 1 limun, 300g fileta po želji, 1,5 šolja posne pavlake za kuvanje, 1,5l ribljeg bujona, peršun.
6 načina za pripremu sirove hrane
Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
Tuna bageti
Sastojci za tuna bagete:
pola baget hleba,
1 konzerva tunjevine,
nekoliko kašika paradajz pirea ili kečapa,
1 crvena paprika,
100-150 g kukuruza - iz konzerve ili kuvanog,
sir od soje,
po želji seckani mladi luk.
Posne paprike punjene kukuruzom
Sastojci za posne paprike punjene kukuruzom:
4 crvene babure,
aleva paprika,
200 g kuvanog kukuruza,
30 g makarona,
malo vinskog sirćeta,
1/2 veze peršuna,
biber,
so.