Posne punjene tikvice povrćem

353
- Advertisement -

Posne punjene tikvice povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne punjene tikvice povrćem:

  • 4 srednje tikvice,
  • 1 šolja kuvanog crnog ili belog pasulja,
  • 1 šolja kuvanog ili konzerviranog kukuruza,
  • 2 sveža paradajza,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 mala glavica crvena luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica kumina,
  • 1 kašičica origana,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun ili cilantro za dekoraciju.

Posne punjene tikvice povrćem se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Prepolovite tikvice po dužini i izdubite sredinu kašikom, ostavljajući oko 0,5 cm ivice. Sačuvajte izdubljeno meso tikvica.
  3. U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte crveni luk i beli luk, i pržite dok ne postanu mekani i mirisni.
  4. Dodajte iseckanu papriku, sačuvano meso tikvica, paradajz, pasulj i kukuruz. Začinite kuminom, origanom, solju i biberom. Kuvajte dok povrće ne omekša i dok se ukusi ne sjedine, oko 10 minuta.
  5. Napunite tikvice pripremljenim povrćnim filom i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta, ili dok tikvice ne omekšaju.
  7. Pre služenja, pospite svežim peršunom ili cilantro.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne punjene tikvice povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -