- Advertisement -
Sastojci za posne punjene tikvice povrćem:
- 4 srednje tikvice,
- 1 šolja kuvanog crnog ili belog pasulja,
- 1 šolja kuvanog ili konzerviranog kukuruza,
- 2 sveža paradajza,
- 1 crvena paprika,
- 1 mala glavica crvena luka,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica kumina,
- 1 kašičica origana,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun ili cilantro za dekoraciju.
Posne punjene tikvice povrćem se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Prepolovite tikvice po dužini i izdubite sredinu kašikom, ostavljajući oko 0,5 cm ivice. Sačuvajte izdubljeno meso tikvica.
- U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte crveni luk i beli luk, i pržite dok ne postanu mekani i mirisni.
- Dodajte iseckanu papriku, sačuvano meso tikvica, paradajz, pasulj i kukuruz. Začinite kuminom, origanom, solju i biberom. Kuvajte dok povrće ne omekša i dok se ukusi ne sjedine, oko 10 minuta.
- Napunite tikvice pripremljenim povrćnim filom i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta, ili dok tikvice ne omekšaju.
- Pre služenja, pospite svežim peršunom ili cilantro.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne punjene tikvice povrćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -