Naslovna Sastojci Limun

Sastojak: limun

Posna tortilja sa tunjevinom i avokadom

Posna tortilja sa tunjevinom i avokadom

Sastojci za posnu tortilju sa tunjevinom i avokadom: 4 tortilje, 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku (oko 200 g), 2 zrela avokada, 1 limun (sok), 1 crveni luk, sitno iseckan, 1 paradajz, iseckan, 1/2 krastavca, iseckan, so i biber po ukusu, svež peršun, sitno iseckan.
Posna krem čorba od tikvica

Posna krem čorba od tikvica

Sastojci za posnu krem čorbu od tikvica: 2 velike tikvice, 1 krompir, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, 1 litra povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika seckanog svežeg peršuna, sok od pola limuna (po želji).
Posna pita od jabuka

Posna pita od jabuka

Sastojci za posnu pitu od jabuka: 500 g kora za pitu, 1 kg jabuka, 100 g šećera, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica vanilinog šećera, 100 g mlevenih oraha, 100 ml ulja, 50 ml mineralne vode, 1 limun (sok i kora), šećer u prahu za posipanje.
Posni ražnjići od bukovače

Posni ražnjići od bukovače

Sastojci za posne ražnjiće od bukovače: 500 g bukovača, 2-3 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, sveže bilje (timijan ili ruzmarin) po želji.
Posni pesto sos od rukole

Posni pesto sos od rukole

Sastojci za posni pesto sos od rukole: 2 šolje sveže rukole, 1/2 šolje maslinovog ulja, 1/4 šolje sirovih badema ili oraha, 2 čena belog luka, 2 kašike nutritivnog kvasca (opciono, za sirastu notu), sok od jednog limuna, so i biber po ukusu.
Posni pečeni karfiol

Posni pečeni karfiol

Sastojci za posni pečeni karfiol: 1 velika glavica karfiola,  3 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašika dimljene paprike, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera, sok od jednog limuna, svež peršun za ukrašavanje (opciono).
Posna cezar salata

Posna cezar salata

Sastojci za posnu cezar salatu: Za leblebije: 1 konzerva (400 g) leblebija, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica dimljene paprike, 1/2 kašičice belog luka u prahu, so i biber po ukusu. Za salatu: 1 glavica zelene salate, 1 crveni luk, 1 krastavac, 1 šaka čeri paradajza. Za dresing: 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika posnog senfa, 1 kašika limunovog soka, 1 kašika javorovog sirupa ili meda, 1 čen belog luka (sitno seckan), so i biber po ukusu.
Posni koh

Posni koh

Sastojci za posni koh: 200 g griza, 500 g šećera, 1 prašak za pecivo, 500 ml mineralne vode, 1 vanilin šećer, 200 ml soka od narandže, 50 ml ulja, 500 ml vode, sok od jednog limuna.
Posna tuna salata sa avokadom

Posna tuna salata sa avokadom

Sastojci za posnu tuna salatu sa avokadom: 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku, 1 avokado,  1 mali crveni luk,  1 krastavac,  1 crvena paprika,  sok od 1 limuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež peršun, seckan (opciono).
Posna salata od kelja i jabuke

Posna salata od kelja i jabuke

Sastojci za posnu salatu od kelja i jabuke: 1 glavica kelja, 2 jabuke (po mogućstvu kiselkastih sorti), 1 šargarepa, 1 limun (sok), 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 50g orašastih plodova (orah, badem ili lešnik, po izboru).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -