Posna krem čorba od tikvica

235
- Advertisement -

Posna krem čorba od tikvica

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu krem čorbu od tikvica:

  • 2 velike tikvice,
  • 1 krompir,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 1 litra povrćnog bujona,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna,
  • sok od pola limuna (po želji).

Posna krem čorba od tikvica se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta.
  3. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još 1 minut.
  4. Dodajte očišćene i seckane tikvice, krompir i šargarepu. Pržite povrće 5-7 minuta dok ne omekša.
  5. Sipajte povrćni bujon i pustite da čorba provri.
  6. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 20 minuta dok povrće potpuno ne omekša.
  7. Pomoću štapnog miksera ili blendera, izblendajte čorbu dok ne postane kremasta.
  8. Dodajte so, biber i sok od limuna po ukusu.
  9. Pre serviranja, pospite seckanim svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna krem čorba od tikvica
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -