- Advertisement -
Sastojci za posnu krem čorbu od tikvica:
- 2 velike tikvice,
- 1 krompir,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 1 šargarepa,
- 1 litra povrćnog bujona,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna,
- sok od pola limuna (po želji).
Posna krem čorba od tikvica se priprema na sledeći način:
- U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi.
- Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta.
- Dodajte sitno seckani beli luk i pržite još 1 minut.
- Dodajte očišćene i seckane tikvice, krompir i šargarepu. Pržite povrće 5-7 minuta dok ne omekša.
- Sipajte povrćni bujon i pustite da čorba provri.
- Smanjite temperaturu i kuvajte oko 20 minuta dok povrće potpuno ne omekša.
- Pomoću štapnog miksera ili blendera, izblendajte čorbu dok ne postane kremasta.
- Dodajte so, biber i sok od limuna po ukusu.
- Pre serviranja, pospite seckanim svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna krem čorba od tikvica
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -