Posni ražnjići od bukovače

327
- Advertisement -

Posni ražnjići od bukovače

Advertisements

Sastojci za posne ražnjiće od bukovače:

  • 500 g bukovača,
  • 2-3 kašike maslinovog ulja,
  • 2 čena belog luka,
  • sok od jednog limuna,
  • so i biber po ukusu,
  • sveže bilje (timijan ili ruzmarin) po želji.

Posni ražnjići od bukovače se pripremaju na sledeći način:

  1. Bukovače očistite i odvojite ih na manje komade.
  2. U činiji pomešajte maslinovo ulje, sitno iseckan beli luk, limunov sok, so, biber i sveže bilje.
  3. Bukovače stavite u marinadu i ostavite da odstoje najmanje 15 minuta.
  4. Nakon mariniranja, nanizajte bukovače na ražnjiće.
  5. Ražnjiće pecite na grilu ili u tiganju po 5-7 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatasto smeđi.
  6. Poslužite toplo uz omiljeni prilog ili salatu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni ražnjići od bukovače
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -