- Advertisement -
Sastojci za posne ražnjiće od bukovače:
- 500 g bukovača,
- 2-3 kašike maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka,
- sok od jednog limuna,
- so i biber po ukusu,
- sveže bilje (timijan ili ruzmarin) po želji.
Posni ražnjići od bukovače se pripremaju na sledeći način:
- Bukovače očistite i odvojite ih na manje komade.
- U činiji pomešajte maslinovo ulje, sitno iseckan beli luk, limunov sok, so, biber i sveže bilje.
- Bukovače stavite u marinadu i ostavite da odstoje najmanje 15 minuta.
- Nakon mariniranja, nanizajte bukovače na ražnjiće.
- Ražnjiće pecite na grilu ili u tiganju po 5-7 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatasto smeđi.
- Poslužite toplo uz omiljeni prilog ili salatu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni ražnjići od bukovače
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -