- Advertisement -
Sastojci za posni pečeni karfiol:
- 1 velika glavica karfiola,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 kašika dimljene paprike,
- 1 kašičica soli,
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera,
- sok od jednog limuna,
- svež peršun za ukrašavanje (opciono).
Posni pečeni karfiol se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Operite karfiol i podelite ga na manje cvetove.
- U velikoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk, dimljenu papriku, so i biber.
- Dodajte cvetove karfiola i dobro ih obložite marinadom.
- Stavite karfiol na pleh obložen papirom za pečenje u jednom sloju.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, dok karfiol ne postane zlatno smeđ i mekan.
- Pre serviranja, poprskajte pečeni karfiol sokom od limuna i pospite svežim peršunom.
- Poslužite odmah kao glavno jelo ili prilog.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pečeni karfiol
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -