Posni pečeni karfiol

358
- Advertisement -

Posni pečeni karfiol

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pečeni karfiol:

  • 1 velika glavica karfiola,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 kašika dimljene paprike,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera,
  • sok od jednog limuna,
  • svež peršun za ukrašavanje (opciono).

Posni pečeni karfiol se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Operite karfiol i podelite ga na manje cvetove.
  3. U velikoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk, dimljenu papriku, so i biber.
  4. Dodajte cvetove karfiola i dobro ih obložite marinadom.
  5. Stavite karfiol na pleh obložen papirom za pečenje u jednom sloju.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, dok karfiol ne postane zlatno smeđ i mekan.
  7. Pre serviranja, poprskajte pečeni karfiol sokom od limuna i pospite svežim peršunom.
  8. Poslužite odmah kao glavno jelo ili prilog.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni karfiol
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -