- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od kelja i jabuke:
- 1 glavica kelja,
- 2 jabuke (po mogućstvu kiselkastih sorti),
- 1 šargarepa,
- 1 limun (sok),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 50g orašastih plodova (orah, badem ili lešnik, po izboru).
Posna salata od kelja i jabuke se priprema na sledeći način:
- Kelj operite, uklonite tvrde delove i sitno ga iseckajte.
- Jabuke operite, očistite od semena i narendajte ili iseckajte na tanke štapiće ili kockice.
- Šargarepu očistite i narendajte.
- U velikoj posudi pomešajte kelj, jabuke i šargarepu.
- Prelijte salatu sokom od limuna i maslinovim uljem.
- Dodajte so i biber po ukusu.
- Pre nego što poslužite, dodajte orašaste plodove i dobro promešajte.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna salata od kelja i jabuke
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -