Naslovna Sastojci Maslinovo ulje

Sastojak: maslinovo ulje

Posna pica sa tofu sirom

Posna pica sa tofu sirom

Sastojci za posnu picu sa tofu sirom:Za testo:2 šolje brašna,1 kesica suvog kvasca,1 kašičica šećera,1/2 kašičice soli,2/3 šolje tople vode,2 kašike maslinovog ulja.Za tofu sir:1/2 bloka (oko 200g) posnog tofua, izmrvljenog,2 kašike limunovog soka,1 kašika maslinovog ulja,1/2 kašičice sušenog origana,so i biber po ukusu.Za premaz i nadev:1/2 šolje posne paradajz paste,1/2 kašičice sušenog origana,1/2 kašičice sušenog bosiljka,so i biber po ukusu,povrće po izboru (npr. paradajz, paprika, crni luk, masline).
Morski plodovi u posnom belom sosu

Morski plodovi u posnom belom sosu

Sastojci za morske plodove u posnom belom sosu:200g posne paste,200g posnih morskih plodova,1 crni luk,2 čena belog luka,1 šargarepa,1 crvena paprika,1 šolja posnog biljnog mleka,2 kašike maslinovog ulja,1 kašika posnog brašna,1 kašika sušenog bosiljka,so i biber po ukusu,svež peršun za dekoraciju.
Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem

Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem

Sastojci za posne njoke u pardajz sosu sa povrćem:500g posnih njoka,2 kašike maslinovog ulja,1 crni luk, 2 čena belog luka,1 crvena paprika,1 šargarepa, 1 tikvica,so i biber,sveži začini.Za sos:1 konzerva pasiranih paradajza,2 kašike paradajz pirea,1 kašika maslinovog ulja,1 crni luk,2 čena belog luka, 1 kašičica sušenog origana,1/2 kašičice sušenog bosiljka,so i biber.
Posni preliv sa paradajzom

Posni preliv sa paradajzom

Sastojci za posni preliv sa paradajzom:2 šolje pasiranih paradajza,1 crni luk, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, 1 šolja seckanog crvenog bibera,2 kašike maslinovog ulja,1 kašika šećera (ili zamena po izboru),1 kašičica sušenog origana,1/2 kašičice sušenog bosiljka,so i biber,svež peršun ili bosiljak za dekoraciju.
Posna pita sa spanaćem tofu sirom

Posna pita sa spanaćem i tofu sirom

Sastojci za posnu pitu sa spanaćem i tofu sirom:1 pakovanje kora za pitu (oko 10-12 kora),500g svežeg spanaća (ili zamrznutog),1 crni luk,2 čena belog luka,1 šolja izmrvljenog posnog tofua,1/2 šolje posnog biljnog sira,2 kašike maslinovog ulja,so i biber po ukusu,prstohvat muskatnog oraščića,biljno mleko za premazivanje.
Posna pica sa koprivom

Posna pica sa koprivom

Sastojci za posnu picu sa koprivom:250g brašna,2 kašike maslinovog ulja,1/2 kašičice soli,1.5dl mlake vode.Za nadev:400g posnog kačkavalja,200g paradajz pelata usitnjenog,100g šampinjona,100g barene koprive,so, biber (po ukusu),1 kašičica bosiljka.
Posni sos od sremuša

Posni sos od sremuša

Sastojci za posni sos od sremuša:2 veze sremuša,1dl maslinovog ulja (može i više),1 kašičica soli,½ kašičice bibera,sok od jednog limuna.
Posna paelja sa lososom i škampima

Posna paelja sa lososom i škampima

Sastojci za posnu paelju sa lososom i škampima:1 file lososa bez kože (800 – 1000g),200–300g očišćenih škampa,400g pirinča duguljastog oblika,6 velikih kašika maslinovog ulja,1 veća glavica luka,1 čen belog luka,1 žuta i 2 crvene paprike,3-4 šargarepe,200-300g graška,2 kocke za supu od povrća,3/4l vode,sošafran.Marinada za ribu i škampe:6 kašika maslinovog ulja,1 čen belog luka,½ limuna,začin c.
Posni gambori na rukoli

Posni gambori na rukoli

Sastojci za posne gambore na rukoli: rukola, gambori, maslinovo ulje, so, biber, aćeto balsamiko, limun.
Posni humus sa sremušem

Posni humus sa sremušem

Sastojci za posni humus sa sremušem:250g pečenih leblebija,sok od limuna (po ukusu),1,5dl maslinovog ulja,3 kašike tahinija (taan-susamova pasta),so,biber,ljuta začinska paprika (po želji),veza sremuša,oko 1dl tople vode.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -