Posne grilovane pečurke sa belim lukom

272
- Advertisement -

Posne grilovane pečurke sa belim lukom

Advertisements

Sastojci za posne grilovane pečurke sa belim lukom:

  • 500 g šampinjona ili drugih pečuraka po izboru,
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun, sitno iseckan (za ukrašavanje).

Posne grilovane pečurke sa belim lukom se pripremaju na sledeći način:

  1. Očistite pečurke i odstranite drške, ako su veće.
  2. U velikoj posudi, pomešajte maslinovo ulje, iseckani beli luk, so i biber.
  3. Dodajte pečurke u posudu i dobro ih promešajte kako bi bile potpuno prekrivene mešavinom ulja i belog luka.
  4. Zagrejte gril tiganj na srednje jakoj vatri.
  5. Grilujte pečurke u tiganju, oko 5-7 minuta sa svake strane, dok ne postanu mekane i dobiju zlatno-smeđu boju.
  6. Prebacite grilovane pečurke na tanjir i pospite iseckanim svežim peršunom.
  7. Poslužite toplo kao prilog ili glavno jelo uz druge posne specijalitete.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne grilovane pečurke sa belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -