- Advertisement -
Sastojci za posne grilovane pečurke sa belim lukom:
- 500 g šampinjona ili drugih pečuraka po izboru,
- 3 čena belog luka, sitno iseckana,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun, sitno iseckan (za ukrašavanje).
Posne grilovane pečurke sa belim lukom se pripremaju na sledeći način:
- Očistite pečurke i odstranite drške, ako su veće.
- U velikoj posudi, pomešajte maslinovo ulje, iseckani beli luk, so i biber.
- Dodajte pečurke u posudu i dobro ih promešajte kako bi bile potpuno prekrivene mešavinom ulja i belog luka.
- Zagrejte gril tiganj na srednje jakoj vatri.
- Grilujte pečurke u tiganju, oko 5-7 minuta sa svake strane, dok ne postanu mekane i dobiju zlatno-smeđu boju.
- Prebacite grilovane pečurke na tanjir i pospite iseckanim svežim peršunom.
- Poslužite toplo kao prilog ili glavno jelo uz druge posne specijalitete.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne grilovane pečurke sa belim lukom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -