Posna hladna supa od šargarepe i đumbira

183
- Advertisement -

Posna hladna supa od šargarepe i đumbira

Advertisements

Sastojci za posnu hladnu supu od šargarepe i đumbira:

  • 1 kg šargarepe, oljuštene i isečene na komade,
  • 1 mali crveni luk, sitno iseckan,
  • 1-2 kašike svežeg đumbira, narendanog,
  • 4 šolje povrćnog bujona,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • sok od jedne narandže (opciono),
  • svež peršun za ukrašavanje.

Posna hladna supa od šargarepe i đumbira se priprema na sledeći način:

  1. U velikom loncu, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i đumbir, i pržite dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
  2. Dodajte šargarepu i povrćni bujon. Pustite da proključa, zatim smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta.
  3. Kada se supa malo ohladi, blendirajte je u blenderu dok ne postane glatka. Dodajte sok od narandže, ako koristite, i dobro promešajte.
  4. Posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite da se potpuno ohladi u frižideru.
  5. Poslužite hladnu, ukrašenu svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna hladna supa od šargarepe i đumbira
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -