- Advertisement -
Sastojci za posnu hladnu supu od šargarepe i đumbira:
- 1 kg šargarepe, oljuštene i isečene na komade,
- 1 mali crveni luk, sitno iseckan,
- 1-2 kašike svežeg đumbira, narendanog,
- 4 šolje povrćnog bujona,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- sok od jedne narandže (opciono),
- svež peršun za ukrašavanje.
Posna hladna supa od šargarepe i đumbira se priprema na sledeći način:
- U velikom loncu, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i đumbir, i pržite dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
- Dodajte šargarepu i povrćni bujon. Pustite da proključa, zatim smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta.
- Kada se supa malo ohladi, blendirajte je u blenderu dok ne postane glatka. Dodajte sok od narandže, ako koristite, i dobro promešajte.
- Posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite da se potpuno ohladi u frižideru.
- Poslužite hladnu, ukrašenu svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna hladna supa od šargarepe i đumbira
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -