Posni pirinčani hleb

193
- Advertisement -

Posni pirinčani hleb

Advertisements

Sastojci za posni pirinčani hleb:

  • 2 šolje pirinčanog brašna,
  • 1/2 šolje integralnog brašna,
  • 1/2 šolje kukuruznog brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 1 kašika šećera,
  • 2 šolje vode,
  • 1/4 šolje maslinovog ulja.

Posni pirinčani hleb se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C i obložite kalup za hleb papirom za pečenje.
  2. U velikoj posudi, pomešajte pirinčano brašno, integralno brašno, kukuruzno brašno, so, prašak za pecivo i šećer.
  3. Dodajte vodu i maslinovo ulje, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Sipajte smesu u pripremljeni kalup za hleb i poravnajte površinu.
  5. Pecite u zagrejanoj rerni 60-70 minuta, ili dok hleb ne postane zlatno smeđ i čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
  6. Izvadite hleb iz rerne i ostavite ga da se ohladi pre sečenja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pirinčani hleb
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -