- Advertisement -
Sastojci za posni pirinčani hleb:
- 2 šolje pirinčanog brašna,
- 1/2 šolje integralnog brašna,
- 1/2 šolje kukuruznog brašna,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1 kašika šećera,
- 2 šolje vode,
- 1/4 šolje maslinovog ulja.
Posni pirinčani hleb se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C i obložite kalup za hleb papirom za pečenje.
- U velikoj posudi, pomešajte pirinčano brašno, integralno brašno, kukuruzno brašno, so, prašak za pecivo i šećer.
- Dodajte vodu i maslinovo ulje, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Sipajte smesu u pripremljeni kalup za hleb i poravnajte površinu.
- Pecite u zagrejanoj rerni 60-70 minuta, ili dok hleb ne postane zlatno smeđ i čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
- Izvadite hleb iz rerne i ostavite ga da se ohladi pre sečenja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pirinčani hleb
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -