Posni sendvič sa pečenim povrćem

38
- Advertisement -

Posni sendvič sa pečenim povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni sendvič sa pečenim povrćem:

  • 1 crvena paprika,
  • 1 žuta paprika,
  • 1 tikvica,
  • 1 crveni luk,
  • 1 patlidžan,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/2 kašičice crnog bibera,
  • 1/2 kašičice suvog origana,
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka,
  • 4 kriške integralnog hleba,
  • 1/4 šolje humusa (po želji),
  • sveži listovi rukole ili spanaća (po želji).

Posni sendvič sa pečenim povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Iseckajte papriku, tikvicu, crveni luk i patlidžan na tanke kriške.
  3. U velikoj posudi, pomešajte povrće sa maslinovim uljem, soli, biberom, origanom i bosiljkom.
  4. Rasporedite povrće u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 25-30 minuta, povremeno mešajući, dok povrće ne postane mekano i zlatno smeđe.
  5. Dok se povrće peče, tostirajte kriške hleba.
  6. Kada je povrće gotovo, izvadite iz rerne. Namažite humus na jednu stranu svake kriške hleba. Na humus stavite pečeno povrće i sveže listove rukole ili spanaća.
  7. Poklopite drugom kriškom hleba, isecite na pola i odmah poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni sendvič sa pečenim povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -