- Advertisement -
Sastojci za posni sendvič sa pečenim povrćem:
- 1 crvena paprika,
- 1 žuta paprika,
- 1 tikvica,
- 1 crveni luk,
- 1 patlidžan,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica soli,
- 1/2 kašičice crnog bibera,
- 1/2 kašičice suvog origana,
- 1/2 kašičice suvog bosiljka,
- 4 kriške integralnog hleba,
- 1/4 šolje humusa (po želji),
- sveži listovi rukole ili spanaća (po želji).
Posni sendvič sa pečenim povrćem se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Iseckajte papriku, tikvicu, crveni luk i patlidžan na tanke kriške.
- U velikoj posudi, pomešajte povrće sa maslinovim uljem, soli, biberom, origanom i bosiljkom.
- Rasporedite povrće u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 25-30 minuta, povremeno mešajući, dok povrće ne postane mekano i zlatno smeđe.
- Dok se povrće peče, tostirajte kriške hleba.
- Kada je povrće gotovo, izvadite iz rerne. Namažite humus na jednu stranu svake kriške hleba. Na humus stavite pečeno povrće i sveže listove rukole ili spanaća.
- Poklopite drugom kriškom hleba, isecite na pola i odmah poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni sendvič sa pečenim povrćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -