Sastojak: mlevena paprika
Posni pečeni karfiol sa pesto sosom od rukole i oraha
Sastojci za posni pečeni karfiol sa pesto sosom od rukole i oraha:2 velike glavice karfiola, prepolovljene,2 kašike maslinovog ulja,prstohvat soli,prstohvat bibera,pesto sos od rukole i oraha(za serviranje).Sastojci za dekoraciju:¼ šolje oraha, sitno seckanih,¼ šolje lešnika, sitno seckanih,¼ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog,¼ šolje grožđica,1 kašičica kore limuna,¼ kašičice mlevene crvene paprike,2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja.
Posne tofu ćuftice
Sastojci za posne tofu ćuftice:1 pakovanje natural tofu sira,1 pakovanje dimljenog tofu sira,1 kašičica soli,1 manja šargarepa, sitno izrendana,komadić od oko 30g celera, sitno izrendanog,2 čena belog luka, potisnuta,seckanog lista peršuna,2 kašike gustina.Za preliv:100ml soka od ananasa,1 kašika agava nektara,2 kašike jabukovog sirćeta,1/3 kašičice mlevene kajenske paprike,4-5 kašika bbq sosa (ili domaćeg kečapa),prstohvat soli,2 kašike gustina
Posno zimsko varivo
Sastojci za posno zimsko varivo:1 veća glavica crnog luka,2 manje šargarepe,1 paštrnak,300g pelata paradajza,1 tikvica,1 beli krompir,100g narandžastog sočiva,100g šampinjona,50g mladog spanaća,1 kašičica mlevene paprike,mleveni biber,ulje,so.
Posne pohovane hobotnice
Sastojci za posne pohovane hobotnice:1 hobotnica,50g brašna,50g prezli,1 kašičica skroba,1 kašičica mlevene paprike,1 limun,ulje - za prženje.
Posne punjene paprike sa oslićem
Sastojci za posne punjene paprike sa oslićem:2 oslića srednja,10 srednjih paprika za punjenje,1 glavica crnog luka,1 kašičica paprike i tucane ljute,1 glavica belog luka,1 veća rendana šargarepa,1 veći mlad krompir rendan,3 pune kašike pirinca opranog,biber,suvi začin,1 paradajz,200ml kuvanog paradajza,200ml vode,1 veza peršunovog lista,ulje.
Posne Hilandarske ćufte
Sastojci za posne Hilandarske ćufte:700g belog pasulja,1 crni luk,1 glavica belog luka,1 veza peršuna,150ml ulja,praziluk,crvena mlevena paprika,biber, so, suvi začin,4 kašike prezli.Za zapršku:100ml ulja,1 kašika crvene mlevene paprike.
Posni široki rezanci sa plodovima mora
Sastojci za posne široke rezance sa plodovima mora: 1 dl maslinovog ulja, 2 čena belog luka (sitno seckana), 500g plodova mora mix, 1 mala kašičica soli, 1 mala kašičica slatke mlevene paprike (može i ljute), po želji zaljutite sa kajenskim i crnim biberom, 2 dl belog vina, lovorov list, 1 velika kašičica soka oceđenog limuna, 500g svežeg paradajza (oguliti i pasirati), 1 mala kašičica šećera, listovi svežeg peršuna.
Posni đuveč iz rerne
Sastojci za posni đuveč iz rerne:3 veće glavice crnog luka,6-7 mesnatih paprika,1-2 šargarepe,2 krompira,peršunov list,biber i so,malo crvene mlevene paprike,riba po izboru (može i bez nje),4 kašike opranog pirinča,2 paradajza ili 1 veći oljušten.
Posna veganska pljeskavica
Sastojci za posnu vegansku pljeskavicu:400g kukuruza,pola veze korijandera,pola kašičice mlevene paprika,malo mlevenog kima,kora jednog limuna,leblebije,so,glavica zelene salate,paradajz,4 lepinje od integralnog brašna.
Posna čorbica od pasulja i kinoe
Sastojci za posnu čorbicu od pasulja i kinoe:2 šolje unapred skuvane kinoe,1 kašika maslinovog ulja,1 veća glavica crvenog luka,4 čena belog luka,2 konzerve paradajz pelata,nekoliko ukiseljenih feferonki, iseckanih,1 pakovanje paradajz sosa u tetrapaku,1-2 šolje vode ili povrtnog bujona,2 ½ kašike čilija u prahu,2 kašičice mlevenog kumina,1 ½ kašičica mlevene paprike,½ kašičice šećera,½ kašičice korijandera,so, biber,2 konzerve belog pasulja, oceđenog,1 konzerva crvenog ili crnog pasulja,1 ½ konzerva kukuruza,sok jedne limete,sveži korijander.