Posne pohovane hobotnice

129
- Advertisement -

Posne pohovane hobotnice

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pohovane hobotnice:

  • 1 hobotnica,
  • 50g brašna,
  • 50g prezli,
  • 1 kašičica skroba,
  • 1 kašičica mlevene paprike,
  • 1 limun,
  • ulje – za prženje.

Posne pohovane hobotnice se pripremaju na sledeći način:

  1. Najpre potrebno je da stavimo hobotnicu da se kuva.
  2. Hobotnici je potrebno da se minimalno 2 sata, optimalno 4 sata u zavisnosti od veličine.
  3. Kad se hobotnica skuva, ostaviti je sa strane da se ohladi.Kad se hobotnica ohladi, iseći je na manje delove.
  4. Pomešati brašno, prezlu, skrob i mlevenu papriku u jednu posudu.
  5. Uvaljati delove hobotnice u mešavinu koja je u posudi.
  6. Ugrejati ulje i staviti hobotnicu u ulje.
  7. Vaditi pohovanu hobotnicu na ubruse.
  8. Servirati na tanjir i preliti sokom od limuna.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pohovane hobotnice
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -