- Advertisement -
Sastojci za posne pohovane hobotnice:
- 1 hobotnica,
- 50g brašna,
- 50g prezli,
- 1 kašičica skroba,
- 1 kašičica mlevene paprike,
- 1 limun,
- ulje – za prženje.
Posne pohovane hobotnice se pripremaju na sledeći način:
- Najpre potrebno je da stavimo hobotnicu da se kuva.
- Hobotnici je potrebno da se minimalno 2 sata, optimalno 4 sata u zavisnosti od veličine.
- Kad se hobotnica skuva, ostaviti je sa strane da se ohladi.Kad se hobotnica ohladi, iseći je na manje delove.
- Pomešati brašno, prezlu, skrob i mlevenu papriku u jednu posudu.
- Uvaljati delove hobotnice u mešavinu koja je u posudi.
- Ugrejati ulje i staviti hobotnicu u ulje.
- Vaditi pohovanu hobotnicu na ubruse.
- Servirati na tanjir i preliti sokom od limuna.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne pohovane hobotnice
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -