Sastojak: origano
Hobotnica u vinu
Sastojci za hobotnicu u vinu:
1 kg očišćene hobotnice,
800 g pelato paradajza,
0,5 dl maslinovog ulja,
200 g ukiseljenog luka,
3 dl crnog vina,
2 lista lovora,
1 kašičica origana,
crni biber u zrnu,
2 kašike seckanog peršuna
Pikantni celer sa jabukama
Sastojci za pikantni celer sa jabukama:
2 veća korena celera,
3 kisele jabuke,
200 g jezgra oraha,
2 šolje posnog majoneza,
1 limun,
origano,
biber,
so.
Posne špagete sa tunjevinom
Sastojci za posne špagete sa tunjevinom:
paket posnih špageta,
konzerva tunjevine,
3-4 čena belog luka,
šolja kuvanog paradajza (ili od kečapa i vode napuniti šolju),
origano,
so,
biber.
Posna musaka od kuvanog žita
Sastojci za posnu musaku od kuvanog žita:
500 g kuvane pšenice,
300 g praziluka,
300 g sveže rendane šargarepe,
maslinovo ulje,
100 g posnog kačkavalja,
origano,
suvi biljni začini,
so,
biber,
peršun za dekoraciju,
aleva paprika.
Fileti smuđa sa povrćem
Sastojci za filete smudja sa povrćem:
500 g fileta smuđa,
300 g paradajza,
200 g crnog luka,
200 g paprike,
200 ml belog vina,
2 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
mirođija,
origano,
limun,
biber,
so.
Posne lazanje
Sastojci za posne lazanje:
9 listova lazanje (možete naći posne kore za lazanje, bez jaja, u bolje snabdevenim prodavnicama, ako ne nađete, možete koristiti i debele kore za gibanicu ili pitu),
1 glavica crnog luka,
soja u ljuspicama,
2 šolje sosa od paradajza,
2 čena belog luka,
origano,
sojino mleko (ili voda u kojoj se kuvalo povrće),
ulje,
2 kašike brašna,
beli biber,
sir od soje (po želji).
Krompir pečen na vodi
Sastojci za krompir pečen na vodi:
1,5 kg krompira,
5 cešnjeva belog luka,
sok od limuna,
origano,
biber,
so,
1/2 šolje vode.