- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku od patlidžana:
- 800 g plavog patlidžana,
- 2 veće glavice luka,
- 2 šargarepe,
- 100 g pirinča,
- 4 paradajza,
- pola kašičice bibera,
- pola veze peršuna,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- origano,
- suvi začin,
- 100 g brašna,
- 300 g rendanog biljnog sira.
Posna musaka od patlidžana se priprema na sledeći način:
- Patlidžan isecite na kolutove i ostavite ga da odstoji sat vremena.
- Na ulju propržite luk, dodajte seckanu šargarepu, sipajte pirinač i čim pobeli dodajte malo vode sa suvim začinom i dva seckana paradajza.
- Začinite i dinstajte sve dok ne ispari voda.
- Ocedite šnite patlidžana i svaku uvaljajte u brašno.
- Na malo ulja i pecite svaku šnitu s obe strane nekoliko minuta.
- Ostavite ih na ubrusu da se iscede od masnoće.
- Vatrostalnu posudu namastite uljem i poređajte šnite patlidžana da se lepo uklope.
- Stavite red fila, lepo utapkajte kašikom, pa poređajte na kolutove sečen paradajz.
- Posolite paradajz, pobiberite i pospite origanom i stavite malo rendanog biljnog sira.
- Poređajte šnite patlidžana, pa ponovo pospite rendanim biljnim sirom.
- Pecite na 175 stepeni 35 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna musaka od patlidžana
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -