Posna musaka od patlidžana

Musaka od patlidžana

Advertisement

Sastojci za posnu musaku od patlidžana:

  • 800 g plavog patlidžana,
  • 2 veće glavice luka,
  • 2 šargarepe,
  • 100 g pirinča,
  • 4 paradajza,
  • pola kašičice bibera,
  • pola veze peršuna,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • origano,
  • suvi začin,
  • 100 g brašna,
  • 300 g rendanog biljnog sira.

Posna musaka od patlidžana se priprema na sledeći način:

  1. Patlidžan isecite na kolutove i ostavite ga da odstoji sat vremena.
  2. Na ulju propržite luk, dodajte seckanu šargarepu, sipajte pirinač i čim pobeli dodajte malo vode sa suvim začinom i dva seckana paradajza.
  3. Začinite i dinstajte sve dok ne ispari voda.
  4. Ocedite šnite patlidžana i svaku uvaljajte u brašno.
  5. Na malo ulja i pecite svaku šnitu s obe strane nekoliko minuta.
  6. Ostavite ih na ubrusu da se iscede od masnoće.
  7. Vatrostalnu posudu namastite uljem i poređajte šnite patlidžana da se lepo uklope.
  8. Stavite red fila, lepo utapkajte kašikom, pa poređajte na kolutove sečen paradajz.
  9. Posolite paradajz, pobiberite i pospite origanom i stavite malo rendanog biljnog sira.
  10. Poređajte šnite patlidžana, pa ponovo pospite rendanim biljnim sirom.
  11. Pecite na 175 stepeni 35 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od patlidžana
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Na osnovu 23 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares