Riba na pirinču

1800
- Advertisement -

Riba na pirinču

Advertisements

Riba na pirinču se priprema na sledeći način:

  • Očišćena riba iseče se na parčad, posoli i ostavi da malo odstoji.
  • Za to vreme tiganj se namaže maslinovim uljem i u nju se stavlja opran, nekuvan pirinač.
  • Preko njega se naslaže krupno sečen crni luk, kolutovi zelene paprike, ako je ima, a preko svega poređa se riba.
  • U poseban sud sipa se mlaka voda, doda se malo brašna, zatim so, sirće, biber, origano i sve dobro promeša.
  • Sa tim sokom se preliva riba u tiganju, sve dok ne omekša, a sok se ne potroši.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Riba na pirinču
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -