Rernu zagrejte na 150 stepeni, paradajz operite i isecite po dužini, ako je okruglog oblika isecite ga popreko.
Poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje tako što ćete sočnu stranu paradajza da okrenete nagore i pecite 15-ak minuta da se osuši.
Za to vreme u blenderu ispasirajte beli luk sa suvim origanom, morskom solju, biberom i maslinovim uljem, izvadite pleh i četkom za kolače obilno premažite površinu paradajza.
Pecite oko 90 minuta, ali vodite računa da paradajz ne zagori.
Preko pospite sveže listiće bosiljka i servirajte dok je jelo toplo, a možete da ga poređate u teglu, prelijete do vrha maslinovim uljem, sačekate da se ohladi i čuvate u frižideru za dodatak pastama i varivima.
Sastojci za posni rižoto sa šparglama i limunom:1 veza špargli,1 glavica crnog luka, sitno seckanog,4 kašike maslinovog ulja,4 čena belog luka, izgnječena,1 šolja integralnog pirinča,3 ½ – 4 šolje bujona od povrća,½ šolje svežih listova bosiljka,1 limun, kora i sok po ukusu,½ kašičice soli,¼ kašičice bibera.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više