- Advertisement -
Sastojci za zapečeni paradajz:
- 6 do 10 zrelih paradajza,
- 6 čenova belog luka,
- 2 kašike suvog origana,
- 125 ml ekstra ceđenog maslinovog ulja,
- nekoliko listova svežeg bosiljka,
- morska so,
- mleveni biber po ukusu.
Zapečeni paradajz se priprema na sledeći način:
- Rernu zagrejte na 150 stepeni, paradajz operite i isecite po dužini, ako je okruglog oblika isecite ga popreko.
- Poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje tako što ćete sočnu stranu paradajza da okrenete nagore i pecite 15-ak minuta da se osuši.
- Za to vreme u blenderu ispasirajte beli luk sa suvim origanom, morskom solju, biberom i maslinovim uljem, izvadite pleh i četkom za kolače obilno premažite površinu paradajza.
- Pecite oko 90 minuta, ali vodite računa da paradajz ne zagori.
- Preko pospite sveže listiće bosiljka i servirajte dok je jelo toplo, a možete da ga poređate u teglu, prelijete do vrha maslinovim uljem, sačekate da se ohladi i čuvate u frižideru za dodatak pastama i varivima.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Zapečeni paradajz
Objavljen:
Vreme pripreme sastojaka
Prosečna ocena:





- Advertisement -