Zapečeni paradajz

zapečeni paradajz

Advertisement

Sastojci za zapečeni paradajz:

  • 6 do 10 zrelih paradajza,
  • 6 čenova belog luka,
  • 2 kašike suvog origana,
  • 125 ml ekstra ceđenog maslinovog ulja,
  • nekoliko listova svežeg bosiljka,
  • morska so,
  • mleveni biber po ukusu.

Zapečeni paradajz se priprema na sledeći način:

  1. Rernu zagrejte na 150 stepeni, paradajz operite i isecite po dužini, ako je okruglog oblika isecite ga popreko.
  2. Poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje tako što ćete sočnu stranu paradajza da okrenete nagore i pecite 15-ak minuta da se osuši.
  3. Za to vreme u blenderu ispasirajte beli luk sa suvim origanom, morskom solju, biberom i maslinovim uljem, izvadite pleh i četkom za kolače obilno premažite površinu paradajza.
  4. Pecite oko 90 minuta, ali vodite računa da paradajz ne zagori.
  5. Preko pospite sveže listiće bosiljka i servirajte dok je jelo toplo, a možete da ga poređate u teglu, prelijete do vrha maslinovim uljem, sačekate da se ohladi i čuvate u frižideru za dodatak pastama i varivima.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Zapečeni paradajz
Objavljen:
Vreme pripreme sastojaka
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares