Rernu zagrejte na 150 stepeni, paradajz operite i isecite po dužini, ako je okruglog oblika isecite ga popreko.
Poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje tako što ćete sočnu stranu paradajza da okrenete nagore i pecite 15-ak minuta da se osuši.
Za to vreme u blenderu ispasirajte beli luk sa suvim origanom, morskom solju, biberom i maslinovim uljem, izvadite pleh i četkom za kolače obilno premažite površinu paradajza.
Pecite oko 90 minuta, ali vodite računa da paradajz ne zagori.
Preko pospite sveže listiće bosiljka i servirajte dok je jelo toplo, a možete da ga poređate u teglu, prelijete do vrha maslinovim uljem, sačekate da se ohladi i čuvate u frižideru za dodatak pastama i varivima.
Sastojci za hladne skuše:
manja glavica crnog luka,
sveža babura,
300 g paradajza,
5 manjih skuša,
limun,
so,
mleveni biber,
čaša belog vina,
malo vinskog sirćeta,
maslinovo ulje,
peršun.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više