Posni makaroni sa šampinjonima se pripremaju na sledeći način:
Makarone kuvati desetak minuta u ključaloj posoljenoj vodi u koju je dodato 2 kašike ulja.
Skuvane makarone odmah ocediti od vode, pa ih poprskati hladnom vodom da se ne lepe.
Na vrelom ulju prodinstati seckani crni luk, dodati sitno iseckane pečurke, sitno seckan beli luk pa sve dinstati da sasvim omekša uz povremeno dolivanje vode.
Naposletku dodati sos od paradajza, so i biber prema ukusu.
Sastojci za rižoto sa škampima:
200 g škampa,
1 šolja pirinča,
1-2 čena belog luka,
soja sos,
so,
maslinovo ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više