Posne lazanje sa spanaćem i belim lukom

233
- Advertisement -

Posne lazanje sa spanaćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne lazanje sa spanaćem i belim lukom:

  • 400 g listova za lazanje (bez jaja),
  • 500 g svežeg spanaća,
  • 300 g tofu sira,
  • 2 čena belog luka,
  • 500 ml posnog bešamela (biljno mleko, brašno, maslinovo ulje),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 200 ml paradajz sosa,
  • so, biber i muskatni oraščić po ukusu.

Posne lazanje sa spanaćem i belim lukom se pripremaju na sledeći način:

  1. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk dok ne postane zlatast. Dodajte opran i naseckan spanać i dinstajte dok ne uvene, oko 5 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.
  2. Tofu izmrvite viljuškom i dodajte spanaću. Dobro promešajte kako biste dobili ujednačenu smesu.
  3. Pripremite posni bešamel: u šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte brašno i postepeno dolivajte biljno mleko dok ne dobijete gusti sos. Začinite muskatnim oraščićem, solju i biberom.
  4. U pleh za pečenje stavite tanak sloj bešamela, pa dodajte listove za lazanje. Preko toga stavite smesu od spanaća i tofua, pa prelijte paradajz sosom. Nastavite slaganje slojeva dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem bešamela.
  5. Pecite lazanje u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta, dok se ne zarumene.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lazanje sa spanaćem i belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -