- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku sa sojom:
- 200 g sojinih granula,
- 4 velika krompira,
- 1 crveni luk, iseckan,
- 3 čena belog luka, iseckana,
- 2 šolje biljnog mleka (sojino ili bademovo),
- 3 kašike brašna,
- 3 kašike ulja,
- 1 šolja paradajz sosa,
- so, biber po ukusu,
- origano, timijan po ukusu.
Posna musaka sa sojom se priprema na sledeći način:
- Potopite sojine granule u toplu vodu 10-15 minuta dok ne nabubre, a zatim ih dobro ocedite.
- U međuvremenu, oljuštite krompire i iseckajte ih na tanke kolutove.
- Na malo ulja, propržite crveni luk i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte sojine granule i začine, pa kuvajte dok ne postanu zlatno-smeđe. Dodajte paradajz sos i kuvajte još 5 minuta.
- U drugoj šerpi, napravite bešamel sos tako što ćete na ulju propržiti brašno dok ne postane zlatno, a zatim postepeno dodavati biljno mleko, mešajući stalno dok se ne zgusne. Dodajte so, biber i začine po ukusu.
- Zagrejte rernu na 180°C.
- Uzmite pleh i na dno poslažite sloj krompira. Preko krompira rasporedite polovinu smese sa sojinim granulama. Ponovite postupak sa preostalim krompirima i smesom.
- Prelijte musaku bešamel sosom.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 45-50 minuta ili dok krompir ne bude mekan, a gornji sloj zlatno-smeđ.
- Ostavite musaku da se malo ohladi pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna musaka sa sojom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -