Posna musaka sa sojom

221
- Advertisement -

Posna musaka sa sojom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku sa sojom:

  • 200 g sojinih granula,
  • 4 velika krompira,
  • 1 crveni luk, iseckan,
  • 3 čena belog luka, iseckana,
  • 2 šolje biljnog mleka (sojino ili bademovo),
  • 3 kašike brašna,
  • 3 kašike ulja,
  • 1 šolja paradajz sosa,
  • so, biber po ukusu,
  • origano, timijan po ukusu.

Posna musaka sa sojom se priprema na sledeći način:

  1. Potopite sojine granule u toplu vodu 10-15 minuta dok ne nabubre, a zatim ih dobro ocedite.
  2. U međuvremenu, oljuštite krompire i iseckajte ih na tanke kolutove.
  3. Na malo ulja, propržite crveni luk i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte sojine granule i začine, pa kuvajte dok ne postanu zlatno-smeđe. Dodajte paradajz sos i kuvajte još 5 minuta.
  4. U drugoj šerpi, napravite bešamel sos tako što ćete na ulju propržiti brašno dok ne postane zlatno, a zatim postepeno dodavati biljno mleko, mešajući stalno dok se ne zgusne. Dodajte so, biber i začine po ukusu.
  5. Zagrejte rernu na 180°C.
  6. Uzmite pleh i na dno poslažite sloj krompira. Preko krompira rasporedite polovinu smese sa sojinim granulama. Ponovite postupak sa preostalim krompirima i smesom.
  7. Prelijte musaku bešamel sosom.
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 45-50 minuta ili dok krompir ne bude mekan, a gornji sloj zlatno-smeđ.
  9. Ostavite musaku da se malo ohladi pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka sa sojom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -