Posna musaka sa sojom i tikvicama

541
- Advertisement -

Posna musaka sa sojom i tikvicama

Advertisements

Sastojci za posnu musaku sa sojom i tikvicama:

  • 2 srednje tikvice,
  • 200 g sojinih komadića,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 3 čena belog luka,
  • 2 srednja krompira,
  • 2 šargarepe,
  • 1 paprika,
  • 400 ml paradajz sosa,
  • 1 kašičica mlevene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • 2 kašike ulja,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posna musaka sa sojom i tikvicama se priprema na sledeći način:

  1. Prokuvajte sojine komadiće u slanoj vodi 10 minuta, zatim ih procedite i ostavite da se ohlade. Iscedite višak vode iz soje.
  2. Isecite crni luk i beli luk na sitno, a šargarepu, krompir i tikvice na tanke kolutove. Papriku isecite na trakice.
  3. Na ulju propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti, dodajte šargarepu i papriku, pa pržite dok povrće ne omekša. Dodajte sojine komadiće, mlevenu papriku, so, biber, i paradajz sos. Kuvajte dok se sastojci ne sjedine.
  4. U podmazan pleh složite red krompira, zatim red tikvica, pa red mešavine sa sojom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem tikvica.
  5. Prelijte preostalim paradajz sosom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok tikvice ne omekšaju i musaka ne dobije zlatno-braon boju.
  6. Musaku pospite svežim peršunom pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka sa sojom i tikvicama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -