Posna musaka od pečenih paprika

323
- Advertisement -

Posna musaka od pečenih paprika

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku od pečenih paprika:

  • 6-8 crvenih pečenih paprika,
  • 4 krompira, oljuštena i isečena na tanke kriške,
  • 2 šargarepe, isečene na kolutove,
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 200 ml paradajz sosa,
  • 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, itd.),
  • 2 kašike brašna,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posna musaka od pečenih paprika se priprema na sledeći način:

  1. Oljuštite krompir i šargarepu, pa ih iseckajte na tanke kriške i kolutove. Pecite ih u rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne omekšaju.
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk dok ne postanu zlatni. Dodajte brašno i kratko propržite, zatim dodajte paradajz sos i biljno mleko, mešajući dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu.
  3. U podmazan pleh složite red krompira, zatim šargarepe, pečene paprike, pa prelijte sosom. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke.
  4. Musaku pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta, dok se lepo ne zarumeni.
  5. Poslužite toplu, uz sveži peršun kao dekoraciju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od pečenih paprika
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -