Posna musaka od pečenih paprika se priprema na sledeći način:
Oljuštite krompir i šargarepu, pa ih iseckajte na tanke kriške i kolutove. Pecite ih u rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne omekšaju.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk dok ne postanu zlatni. Dodajte brašno i kratko propržite, zatim dodajte paradajz sos i biljno mleko, mešajući dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu.
U podmazan pleh složite red krompira, zatim šargarepe, pečene paprike, pa prelijte sosom. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke.
Musaku pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta, dok se lepo ne zarumeni.
Sastojci za posne mekike:
500g brašna,
1 kesica suvog kvasca (7g),
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera,
300ml mlake vode,
ulje za prženje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više