Posna musaka od pečenih paprika se priprema na sledeći način:
Oljuštite krompir i šargarepu, pa ih iseckajte na tanke kriške i kolutove. Pecite ih u rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne omekšaju.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk dok ne postanu zlatni. Dodajte brašno i kratko propržite, zatim dodajte paradajz sos i biljno mleko, mešajući dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu.
U podmazan pleh složite red krompira, zatim šargarepe, pečene paprike, pa prelijte sosom. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke.
Musaku pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta, dok se lepo ne zarumeni.
Sastojci za posnu salatu sa grejpfrutom i šargarepom:
1 zelena salata,
1 grejpfrut,
3 šargarepe srednje veličine,
2 kašike ulja,
1/2 limete,
2 ili 3 lista peršuna,
1/2 kašičice senfa,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više