- Advertisement -
Sastojci za posnu čorbu od paradajza i spanaća:
- 400 g svežih paradajza (ili 1 konzerva seckanog paradajza),
- 100 g svežeg spanaća,
- 1 crni luk, sitno seckan,
- 2 čena belog luka, sitno seckana,
- 1 šargarepa, rendana,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 l povrćnog bujona,
- 1 kašika paradajz pirea,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašičica origana ili bosiljka,
- sok od pola limuna.
Posna čorba od paradajza i spanaća se priprema na sledeći način:
- U šerpi zagrejte maslinovo ulje i dodajte seckani crni luk. Pržite ga na srednjoj vatri dok ne postane staklast.
- Dodajte rendanu šargarepu i sitno seckani beli luk, pa ih propržite još 2-3 minuta dok ne omekšaju.
- Ubacite seckani paradajz (ili konzervirani paradajz) i paradajz pire, pa sve dobro promešajte. Kuvajte 5 minuta dok paradajz ne pusti svoj sok.
- Sipajte povrćni bujon u šerpu i pustite da čorba proključa. Smanjite vatru i kuvajte 15 minuta.
- Na kraju dodajte opran spanać, začinite solju, biberom i začinskim biljem po ukusu. Kuvajte još 5 minuta dok spanać ne uvene.
- Pre serviranja dodajte sok od limuna za osvežavajući ukus. Poslužite toplu čorbu sa parčetom hleba.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna čorba od paradajza i spanaća
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -