Posna čorba od paradajza i spanaća

271
- Advertisement -

Posna čorba od paradajza i spanaća

Advertisements

Sastojci za posnu čorbu od paradajza i spanaća:

  • 400 g svežih paradajza (ili 1 konzerva seckanog paradajza),
  • 100 g svežeg spanaća,
  • 1 crni luk, sitno seckan,
  • 2 čena belog luka, sitno seckana,
  • 1 šargarepa, rendana,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 l povrćnog bujona,
  • 1 kašika paradajz pirea,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašičica origana ili bosiljka,
  • sok od pola limuna.

Posna čorba od paradajza i spanaća se priprema na sledeći način:

  1. U šerpi zagrejte maslinovo ulje i dodajte seckani crni luk. Pržite ga na srednjoj vatri dok ne postane staklast.
  2. Dodajte rendanu šargarepu i sitno seckani beli luk, pa ih propržite još 2-3 minuta dok ne omekšaju.
  3. Ubacite seckani paradajz (ili konzervirani paradajz) i paradajz pire, pa sve dobro promešajte. Kuvajte 5 minuta dok paradajz ne pusti svoj sok.
  4. Sipajte povrćni bujon u šerpu i pustite da čorba proključa. Smanjite vatru i kuvajte 15 minuta.
  5. Na kraju dodajte opran spanać, začinite solju, biberom i začinskim biljem po ukusu. Kuvajte još 5 minuta dok spanać ne uvene.
  6. Pre serviranja dodajte sok od limuna za osvežavajući ukus. Poslužite toplu čorbu sa parčetom hleba.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od paradajza i spanaća
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -